Dodikov savjetnik Tegeltija priznao savezništvo s Čovićem

Dodikov savjetnik Tegeltija priznao savezništvo s Čovićem

Na društvenim mrežama oglasio se Milan Tegeltija, smijenjeni predsjednik VSTV-a BiH, a danas savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

  • A s kim bi to mi iz RS-u trebali da budemo saveznici i sarađujemo? Sa političkim Sarajevom koje želi da ukine RS i konstitutivnost naroda, ili sa Hrvatima – Čovićem koji kaže čuvajte RS i Milanovićem, koji kaže RS je trajna i niko je ne može ukiniti! Trivićka i opozicija kaže sa političkim Sarajevom, poručio je Tegeltije, te dodao:
  • Srbi i Hrvati u BiH su politički saveznici jer se bore sa istim problemom, pokušajem bošnjačke dominacije. Svi ti pokušaji opozicije da saradnju sa Hrvatima (Milanovićem) predstave kao izdaju govore kako opozicija ništa ne zna o nacionalnoj politici i bave se samo politikantstvom Ali džaba ta priča, to je toliko očito, da je narod toga jako svjestan i ta mu se nebulozna priča opozicije ne može prodati. Pokušaj da se tako prikrije vlastito podaništvo i podanička politika je krajnje nevješt i presmiješan, poručio je Tegeltija.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar