Dom zdravlja “Rama” od svibnja će raditi dvokratno

Dom zdravlja “Rama” od svibnja će raditi dvokratno

Dom zdravlja “Rama” od početka svibnja 2016.godine radit će dvokratno, najavila je danas u gostovanju na Radio Rami dr. Mara Anđelić, ravnateljica ove ustanove.

Dr. Anđelić je kazala kako će u drugoj smjeni od 12,00 ili 13,00 sati, o čemu će pacijenti biti na vrijeme točno obaviješteni na službenoj stranici Doma zdravlja, raditi 2-3 ordinacije opće i obiteljske medicine, stomatologija i prateće službe po potrebi, kao što su laboratorij i rentgen, čime će se  osigurati još kvalitetnija zdravstvena skrb pacijenata.

Govoreći o planovima, dr. Anđelić je istaknula kako je trenutno prioritet nabavka stomatološke stolice, jer  u Domu zdravlja rade tri dr. stomatologije na dvije stolice, dodavši da su aktivnosti na rješavanju ovog problema u tijeku i da očekuju da će im u tome pomoći Općina Prozor-Rama.

Također, planirana je nabavka jednog malog vozila za potrebe kućne posjete i dijalizu, kao i za liječnički obilazak sektorskih ambulanti, što bi smanjilo troškove, jer se za ove potrebe sada koristi veliko vozilo.

U planu je i otvaranje odjela fizikalne medicine i rehabilitacije, kao i nabavka još jednog ultrazvuka, kaže dr. Anđelić, te dodaje da se u Domu zdravlja može obavljati ultrazvuk trbuha, bubrega, ginekološki ultrazvuk, a očekuje da će se uskoro netko od liječnika osposobiti i za ultrazvuk štitnjače i kukova, a od iduće godine imat ćemo i svog specijalistu radiologa.

Kada su u pitanju planovi na samom objektu, dr. Anđelić kaže kako se planira obnova krova na zgradi, čime bi se povećala energetska učinkovitost.

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar