DOMAĆA MAST SE VRAĆA U KUHINJE: Pet recepata koje ćete isprobati čak i ako vam nije prva na listi!

DOMAĆA MAST SE VRAĆA U KUHINJE: Pet recepata koje ćete isprobati čak i ako vam nije prva na listi!

Mast, prvenstveno svinjska, ali i ona pačja i gusja, dio je naše tradicije, recepata naših baka, dio našeg kuhinjskog identiteta.

Mit o tome da je svinjska mast nezdrava odavno su pobila mnoga znanstvena istraživanja. Ključ je u umjerenosti, ali i u uravnoteženosti koja se jedino može postići ako se uz svinjsku mast u prehrani koriste i ostale masti i ulja. Ovo su samo neki od recepata koje si svako toliko možete priuštiti, a okusom će vas jednostavno oduševiti!

Pogača s masti

Zima. Druženje. Ako nas pitate ne može proći bez jedne ovakve pogače koju kasnije možete umakati u teglice ajvara ili jednostavno zajedno trgati uz čašu dobrog crnjaka.

Privatna arhiva

Kruh sa svinjskom masti

Ovo bi mogao proći i kao najstariji hrvatski sendvič. Za većinu nema boljeg od domaćeg kruha, šnite namazane masti i posute s malo dobre crvene paprike. A vi? Možete li odoljeti?

Privatna arhiva

Ječam s pačjom masti i povrće

Iako nije standardna, pačja mast se vrlo lijepo može iskoristiti u jelima, a pogotovo paše zimi! Svakako probajte jer daje baš poseban šmek!

Privatna arhiva

Jaja na svinjskoj masti i čvarcima

Jednostavno, izdašno i provjereno dobro. Jaja na masti i još posuta na svinjskoj masti neće razočarati ni kao romantičan doručak u krevet ni kao priprema za dan na snijegu!

Privatna arhiva

Krumpirići pečeni u gusjoj masti

Hrskavi, masni i aromatični. Volim krumpiriće, a ove možete grickati, guštati u njima i bez burgera sa strane!

Jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar