Domu zdravlja “Rama” 200.000,00 kuna od Vlade RH

Domu zdravlja “Rama” 200.000,00 kuna od Vlade RH

Vlada Republike Hrvatske izdvojit će 200.000,00 kuna Domu zdravlja “Rama” za nabavku ultrazvučnog aparata (abdomen, dojka, štitnjača) .

Na 39. sjednici, održanoj14. rujna 2016., Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu u ukupnom iznosu od 20 milijuna kuna:

U 2016. godini financirat će se 65 programa i projekata (detaljan popis programa i projekata za financiranje nalazi se u privitku).

Temeljni kriterij za odabir programa i projekata bio je da se njihovim financiranjem u znatnoj mjeri i dugoročno pridonese održivom opstanku, povratku i ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini. Osim toga, vodilo se računa o ravnomjernoj zemljopisnoj raspoređenosti projekata, o potencijalima koje projekti pružaju za direktno i indirektno otvaranje radnih mjesta, kao i o učincima koji imaju na cjelokupan život Hrvata u Bosni i Hercegovini. Prednost u dobivanju potpore imali su i projekti koji se provode u partnerstvu s lokalnom zajednicom u BiH.

Donošenjem Odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narodu Bosni i Hercegovini, Vlada Republike Hrvatske pruža značajnu pomoć i potporu udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini te kroz njih osnažuje hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj te očuvanje nacionalnog identiteta.

Podupirući različite programe i projekte iz područja obrazovanja, znanosti, zdravlja, kulture i drugih područja, kojima je cilj stvaranje gospodarskih i socijalnih uvjeta za održivi opstanak i ostanak Hrvata u Bosni i Hercegovini, Vlada Republike Hrvatske u razdoblju od 2004. do uključivo 2015. godine za tu je namjenu izdvojila sredstva u ukupnom iznosu od 263.838.000,00 kuna.

 

Odluka o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar