U ZDRAV MOZAK

U ZDRAV MOZAK

Kao i obično za obljetnicu Uzdolskih žrtava nađu se brojna politiička izaslanstva. Na 23. obljetnicu izaslanstvo HDZ-a BiH predvodio je Bariša Čolak koji trenutno obnaša funkciju zamjenika Predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Bariša Čolak je u dva mandata odnosno kroz 8 godina (2006. do 2014. ) bio ministar pravosuđa BiH. Njegova današnja izjava za Fenu je veoma zanimljiva.

Čolak je izjavio za Fenu da najmanje što mogu učiniti jeste da se jedan dan u godini sjete svih onih koji su nastradali na ovome mjestu, ali i diljem Bosne i Hercegovine.

Ono što mogu poručiti jeste da bi naše pravosuđe konačno trebalo učiniti ono što je do njega. Imamo po jednu potvrđenu optužnicu, ali ja evo i ovoga puta pozivam pravosuđe neka napravi svoj dio posla, jer od njihova pravičnog rada umnogome ovisi i pomirenje i život na ovim područjima. Mislim da selektivna primjena pravde nikome ne koristi i budućnosti sigurno šteti. Trebalo bi se konačno jedanput zaista vrlo precizno odrediti tamo gdje su nastradali civili, da se isto postupa prema svim žrtvama. To danas nije tako, no želim vjerovati da će se ta praksa promijeniti – kazao je Čolak.

Očito je kako se veoma uspješno zauzimao  svih 8 godina ministrovanja  da pravosuđe učino što je do njega.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar