DOŠLI NA NJIHOVU ZEMLJU TRAŽEĆI ZLATO Rudari u amazonskoj prašumi izmasakrirali domorotce

DOŠLI NA NJIHOVU ZEMLJU TRAŽEĆI ZLATO Rudari u amazonskoj prašumi izmasakrirali domorotce

Skupina od desetak rudara bila je u potrazi za zlatom u amazonskoj prašumi kada je naišla na pleme domorodaca, koji žive potpuno izolirani, bez kontakta s civilizacijom. Bio je to uvod u krvavi masakr u kojemu su domorotci ubijeni, a njihova tijela raskomadana i bačena u rijetku, javlja The Independent.

U Brazilu je podignuta optužnica protiv rudara. Ključni dokaz je ručno izrađeno veslo koje je pronađeno kod rudara, a vjerojatno je pripadalo izoliranom plemenu, jednom od posljednjih takvih na svijetu.

“To pleme nije imalo kontakt s civilizacijom, čak ni naša agencija Funai za domorodačka pitanja nije imala puno podataka o njima. Provodimo izvide, ali teritorij za istragu je ogroman”, izjavio je tužitelj Pablo Luz de Beltrand, potvrdivši da se zločin dogodio u drugom najvećem rezervatu domorodaca u Brazilu.

Rudari su navodno svoj čin otkrili hvalivši se u jednom lokalu, gdje je i pronađeno ručno izrađeno veslo. “Hvalili su se tada da su im raskomadali tijela i bacili ih u rijeku”, izjavila je koordinatorica agencije Funai.

Na ispitivanju su rudari tvrdili kako je riječ bila o samoobrani, odnosno o situaciji “ubij ili budi ubijen”.

(Izvor: Vijesti.hr)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar