Dr. Mara Anđelić :Trudimo se pacijentima pružiti što kvalitetniju uslugu i zdravstvenu zaštitu

Dr. Mara Anđelić :Trudimo se pacijentima pružiti što kvalitetniju uslugu i zdravstvenu zaštitu

Na dnevnom redu 9. sjednice Općinskog vijeća Prozor- Rama našla se i Informacija o stanju i problemima u oblasti primarne zdravstvene zaštite u općini Prozor- Rama.

U Domu zdravlja Rama pokušavamo našim pacijentima pružiti što kvalitetniju zdravstvenu uslugu i zaštitu, dakle sve ono što smo u mogućnosti, kazala je u izjavi za Radio Ramu dr. Mara Anđelić, ravnateljica spomenute ustanove.

Trenutno je u Domu zdravlja uposleno 75 djelatnika, od toga 11 liječnika, 4 stomatologa, medicinske sestre i tehničari. Imamo Službu za hitnu medicinsku pomoć koja je organizirana u obliku 24satnog dežurstva, Službu radiološke i Službu laboratorijske djelatnosti.

U sklopu našeg posla radimo najviše na prevenciji i unapređenju zdravlja i liječenju bolesti, istaknula je dr. Anđelić.

Ono što se radi u Domu zdravlja u smislu prevencije, što je osnovno su ginekologija (papa test ) i mamografija, dakle prevencija karcinoma glavića maternice i karcinoma dojke. Također, radimo i laboratorijske pretrage u Domu zdravlja, a svaki tjedan se šalju i nalazi za Mostar, gdje se određuju tumorski markeri i drugi nalazi, koje mi nismo u mogućnosti raditi.

Također se u Domu zdravlja mogu obaviti pregledi kod ortopeda, oftamologa, plumologa, kao i  pedijatra alergologa gdje se mogu uraditi alergotestovi, a sada imamo i radiologa, tako da se sve ultrazvučne pretrage mogu raditi u Domu zdravlja zahvaljujući novom ultrazvučnom aparatu.

Ono što još želimo provesti u Domu zdravlja je uvođenje fizikalne terapije, kako naši pacijenti ne bi morali odlaziti u Mostar ili privatno, kazala je dr.Anđelić.

Govoreći o budućim aktivnostima, dr. Anđelić je kazala da su s Ministarstvom zdravstva uradili jedan projekt, kojim će pokušati kod najmlađe populacije uvesti načine prehrane i tjelesne aktivnosti u smislu prevencije najčešćih bolesti današnjice, a to su kardiovaskularne bolesti, dijabetes i maligne bolesti, te je dodala kako će početkom nove školske godine početi realizacija tog projekta.

Također, dr. Anđelić je kazala kako se nada i suradnji s Radio Ramom u cilju realizacije nekih tematskih emisija, kao i u cilju bolje informiranosti pacijenata o uslugama koje pruža Dom zdravlja.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar