Poziv na polaganje vijenaca i paljenje svijeća za pokojnog Šimuna Fofića Fofu

Poziv na polaganje vijenaca i paljenje svijeća za pokojnog Šimuna Fofića Fofu

U povodu 25. obljetnice pogibije zapovjednika brigade“Rama“ brigadira Šimuna Fofića Fofe izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata upriličit će 07.07.2017.godine (petak)u 10.00 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu pokojnog zapovjednika brigade“Rama“ na mjesnom groblju u Rumbocima.

Pokojni Fofa rođen 24.08.1969. godine u Rumbocima od oca Franje i majke Kate rođ. Džolan. Jedan je od prvih koji je pristupio stvaranju hrvatske vojske i specijalne policije u Lučkom.

Čovjek koji je udario temelje Brigade „Rama“. Danonoćno boraveći na prvoj crti obrane prenosio je vojnicima svoje znanje  koje je stekao u postrojbi specijalne policije.

Poginuo je 07.07.1992.god. na prvoj crti obrane na Rosoju. Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom.

S tugom i ponosom se sjećamo ovog nadasve hrabrog i poštenog čovjeka. Pozivamo sve bivše pripadnike Brigade „Rama“, a i sve druge  koji osjećaju potrebu da dođu i pridruže nam se prilikom polaganja i paljenja svijeća za pok. Fofu kao i za sve pripadnike brigade „Rama“ koji su pokopani u mjesnom groblju Rumboci dana 07.07.2017.god (petak) u 10.00 sati.

 

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Prozor-Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar