Dr. Mario Kordić je novi gradonačelnik Mostara!

Dr. Mario Kordić je novi gradonačelnik Mostara!

Mario Kordić danas je u Gradskom vijeću izabran za gradonačelnika Mostara.

Kordić je u Gradskom vijeću Grada Mostara danas dobio podršku 17 vijećnika, dok je njegov protukandidat Zlatko Guzin iz SDA dobio podršku 16 vijećnika.

Ovime je završen proces izbora gradonačelnika Mostara koji je bespotrebno bio opterećen nacionalnom odrednicom kandidata.

Kordić i Guzin prošli su u treći krug nakon drugog kruga tajnog glasovanja nakon što je prošlog tjedna sjednica prekinuta jer je BH blok predložio potpisivanje političkog sporazuma prema kojem bi se na čelu Mostara tijekom sljedeće četiri godine rotirala tri gradonačelnika.

Uoči današnje sjednice oglasili su se iz Izaslanstva Europske unije u BiH, OHR-a, OESS-a, te veleposlanstava Amerike i Velike Britanije  te pozvali mostarske vijećnike da dalje ne odgađaju proces izbora gradonačelnika. Kako su naglasili u zajedničkoj izjavi, način izbora gradonačelnika Mostara jasno je propisan Statutom i važećim Poslovnikom zbog čega su vijećnike pozvali da pokažu odgovornost i brzo izaberu gradonačelnika u skladu sa zakonskim okvirom.

Kordić je inače liječnik i ravnatelj Doma zdravlja Mostar koji se ranije nije bavio politikom.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar