Dramatičan apel zbog neprocesuiranih zločina nad ‘ničijim Hrvatima’

Dramatičan apel zbog neprocesuiranih zločina nad ‘ničijim Hrvatima’

Livnjak Marko Semren uputio je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću i članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću u vezi, kako kaže, “izbjegavanja procesuiranja dokazanih zločina Armije BiH nad nama, ‘ničijim’ Hrvatima bivše HRHB”.

Pismo donosimo u cijelosti:

“Poštovani,

u Hagu se desilo ono što se desilo.

Presuda Hrvatima RH i bivše HRHB po mnogima je neprihvatljiva, jer nije zasnovana na činjenicama nego je politički montirana.

Čuli smo da će je se kao takvu pokušati osporiti u reviziji. Neki kažu da će to teško ići, ali treba pokušati.

Uporedno s time, treba li na svim frontovima mnogo otvorenije nego do sada progovoriti o neprocesuiranim muslimanskim zločinima tijekom rata u BH nad nama Hrvatima BH.

Zločini ABH na nama Hrvatima BH su veliki i ( pretpostavlja se) 90% neprocesuirani.

Ništa ne izmišljati , samo podastrijeti dokaze i pozvati svjedoke.

Izgleda da nije dovoljno o tome samo povremeno pisati na portalima i novinama, odnosno govoriti na rtv, ili dati izjave.

Poštovani gospodine Čoviću,

ne dajte molim Vas da budemo za RH moneta za potkusuruvanje.

Trebamo li jače nego ikada do sada upozoriti civiliziranu svjetsku javnost na neprocesuiranje zločina armije BH po svim osnovama (po pojedinačnoj, zapovjednoj, što uključuje i odgovornost poličara) nad Hrvatima BH od 93-95 (vojskom, civilima, djecom, ženama, starima, mladima).

Trebamo li otvoreno reći čijim smo se to tužiteljstvima obraćali (a oni su naše dokumentirane zahtjeve odbijali ili ih drže u ladici) i tražili procesuiranje zločina armije BH nad Hrvatima BH?

Trebamo li kontinuirano, uživo na prijavljenim skupovima (npr. na dan učinjenog zločina podsjetiti na taj i ostale zločine i tako redom od datuma do datuma zločina armije BH nad nama) to zločinstvo isticati pred tužiteljstvom i sudom u Sarajevu, Hagu, Zagrebu, veleposlanstvima (Hrvatske, USA, Njemačke, Engleske, Francuske, Rusije) u Sarajevu, te pred OHR – ovim uredima u BH a naročito na Markovu trgu u Zagrebu.

Trebamo li za isticanje i prezentiranje svijetu naših očajničkih zahtjeva (za konačno procesuiranje zločina ABH) zamoliti za pomoć i naš Hrvatski svjetski kongres da oni, naši prijatelji, pred veleposlanstvima pomenutih šest država diljem svijeta malo zatalasaju.

Na taj ćemo način svjetsku javnost upozoriti na tendenciozan nerad haškog i ostali tužiteljstava, kojima smo se uzaludno obraćali po pitanju procesuiranja učinjenih muslimanskih zločina nad nama Hrvatima BH.

Ne smijemo se zadovoljiti s tu i tamo nekim možda insceniranim hapšenjima muslimana Konjica i Sarajeva 3 dana nakon haške ‘smrtne’ presude hrvatstvu BH.

Zar ovo što danas radi SIPA nekakvim hapšenjima u Konjicu i Sarajevu nije bacanje prašine u oči?

Poštovani gospodine Plenkoviću,

Kažu da na ljutu ranu ide ljuta trava…

Zar za nas, zasad ‘ničije’ Hrvate BH, najbolja potpora koju se spremate danas izreći u Mostaru nebi bila ta da očekujete da će Hrvatska učiniti sve da započene procesuiranje zločina armije BH nad nama Hrvatima BH.

Nemojte da nam umjesto toga ponovno kažete da smo Vaš strateški interes i da ne brinemo.

Hvala.

U tom smislu možete li nam odgovoriti javno:

Zašto šuti DORH npr. na to da su Hrvatske udruge Domovinskog rata u Bosni podnijele na više od 50 stranica Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske kaznenu prijavu protiv šesnaest bivših časnika bošnjačke Armije BiH zbog ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima na području središnje Bosne i Hercegovine tražeći da odgovaraju za brojna ubojstva i zločine s obzirom na to da su “nedodirljivi” pravosuđu BiH.

Hrvatska država može ako hoće ispraviti nepostupanje haškog suda po pitanju zločina armije BH nad Hrvatima BH u ratu 93-95, tako što će preuzeti ‘stvar’ u svoje ruke.

Je li došlo vrijeme da RH sudi muslimanima za dokazane zločine nad Hrvatima BH ( državljanima RH), isto kao što je sudila za zločine Srba nad Hrvatima Škabrnje.

Ili smo mi možda hrvatski državljani drugog reda.

Ako DORH ne otvori postupak po našoj prijavi za suđenje ratnim generalima armije BH nad nama Hrvatima, da li da zaključimo da DORH ide stopama Haškog suda a mi Hrvati bivše HRHB u zacrtana nam (94) BESPUĆA?

Da li smo Hrvatskoj samo moneta za potkusurivanje?

Živi bili.

Lijep pozdrav”, piše u pismu koje potpisuje Marko Semren.

/Izvor: Direktno.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar