Dresirani “magarac lopov” krade drva na području Tomislavgrada

Dresirani “magarac lopov” krade drva na području Tomislavgrada

Krađe bukovog ogrjeva u Gospodarskoj jedinici Šuica nisu nikakva novost. Zadnjih nekoliko godina ova pojava je uzela maha tako da se koriste sva raspoloživa sredstva pa i dresirani ”lopov magarac”, priopćeno je iz Šumarije Tomislavgrad, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ističu da, kako vlasnik magarca živi u neposrednoj blizini “ostataka bukove šume”, te ga natovari, a magarac ide najkraćim putem prema kući.

“Da bi došao do kuće treba preći magistralnu cestu. On to ne čini dok se ne pojavi vlasnik, čak što više ne kroči na asfalt. Kad je vlasnik siguran da nema opasnosti od vozila, čuvare šuma i onako nitko ne uzima za ozbiljno, hvata magarca za oglav i prelazi cestu”, naglasili su iz Šumarije Tomislavgrad.

Tvrde da procedura prelaska traje 20-tak sekundi, a potom magarac nastavlja sam prema kući gdje čeka istovar.

Dresiranog “lopova” uhvatila je kamera. U posljednjih desetak godina ukradeno je desetak tisuća kubika ilegalno posječenih stabala, a počinitelji nisu procesuirani.

“Ovo je jedinstvena prilika da se sva ‘krivnja’ za bespravne sječe svali na jadnoga magarca”, poručili su iz Šumarije Tomislavgrad.

(Vijesti.ba / AA)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing