Druga pobjeda Hrvatske

Druga pobjeda Hrvatske

U susretu drugoga kola skupine B svjetskog prvenstva u Kataru, hrvatska rukometna reprezentacija je pobijedila Tunis 28:25 (14:13) ostvarivši i drugu pobjedu na svjetskoj smotri.

Nakon teškom mukom izborene pobjede protiv Austrije (32:30), hrvatski rukometaši su se dugo mučili i protiv Tunisa, no u posljednjih deset minuta utakmice uspjeli su slomiti afričkog doprvaka i daleko mirnije priveli utakmicu kraju. Hrvatska je danas odigrala mnogo bolje i sasvim zasluženo je došla do novih bodova.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Čupić s osam golova, Manuel Štrlek sa sedam, Marko Kopljar s četiri te Igor Vori Domagoj Duvnjak s po tri gola. Odlični Mirko Alilović skupio je 14 obrana. Kod Tunisa najučinkovitiji su bili Amine Bannour s devet, Mosbah Sanai sa sedam i Oussama Boughanmi s tri gola. 

Danas su na rasporedu još dvije utakmice u našoj skupini. Sastaju se Iran i Makedonija te Austrija s Bosnom i Hercegovinom.



U nedjelju je dan odmora, a u susretu trećeg kola hrvatski rukometaši će u ponedjeljak, 19. siječnja, odmjeriti snage protiv Irana.
hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar