KADA DRŽAVA ZAKAŽE: Detalji tragične nesreće u Sarajevu: Vozač prošao kroz crveno jureći 100 km/h

KADA DRŽAVA ZAKAŽE: Detalji tragične nesreće u Sarajevu: Vozač prošao kroz crveno jureći 100 km/h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) još uvijek tragaju za vozačem koji je sinoć kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje, a kako je za Klix.ba potvrdila osoba koja je prisustvovala vršenju uviđaja, on je prošao na crveno svjetlo jureći više od 100 kilometara na sat.

Vozač automobila Golf VI crne boje se velikom brzinom kretao ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada, a kod Muzeja je usmrtio dvije ženske osobe – studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna.

“Vozilo se brže od 100 km/h kretalo ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada i na obilježenom pješačkom prijelazu je usmrtio dvije pješakinje. Prelazeći zeleno svjetlo na pješakom prijelazu jedna osoba je preminula na mjestu događaja, a druga iza ponoći tokom pokušaja reanimacije”, kazao je naš sagovornik i dodao kako su na mjestu događaja ostali brojni polomljeni dijelovi automobila.

Dodao je kako je na osnovu tih dijelova izvršena identifikacija na mjestu događaja te je policija došla do određenih saznanja o kojoj osobi bi konkretno moglo biti riječ.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Sanjinu Sefiću koji je povratnik u kršenju zakona i izvršenju krivičnih djela.

Policija traga za Sanjinom Sefićem, a preminule su studentice Selma A. i Edita M.

Edita i Selma (Foto: Facebook)

Sefić je 2010. godine sudjelovao u tuči ispred jednog ugostiteljskog objekta na Džidžikovcu u Sarajevu, kada je došlo i do pucnjave, a tom prilikom je zadobio ubodne rane nožem. Nezvanično saznajemo da je policiji bio poznat još dok je bio tinejdžer i da je pritvaran nekoliko puta.

Sefić je sinoć vozeći velikom brzinom ulicom Zmaja od Bosne kod Zemaljskog muzeja udario automobilom Golf VI crne boje studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna Editu M. i Selmu A.

Edita i Selma su se prije dva dana vratile u Sarajevo kako bi nastavile svoje fakultetske obaveze. Bile su najbolje prijateljice i cimerke. Njihovi prijatelji na društvenim mrežama poručuju kako je riječ o uzornim studenticama i djevojkama te duboko žale za njima.

Jedna je preminula sinoć oko 21:40 na mjestu nesreće, dok je druga preminula oko ponoći nakon višesatnih pokušaja i napora ljekara da je spase.

Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Klix.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar