DRŽAVNI ORGAN NA OPĆINSKOM SUDU Hoće li članovi SIP-a svjedočiti na suđenju čelnicima Inicijative

DRŽAVNI ORGAN NA OPĆINSKOM SUDU Hoće li članovi SIP-a svjedočiti na suđenju čelnicima Inicijative

Članovi Središnjeg izbornog povjerenstva još uvijek nisu dobili poziv Općinskog suda u Čapljini za svjedočenje u predmetu „Kaplan i ostali“, a kada iste dobiju na kolegiju će se odrediti o tome ima li smisla na isti se odazivati. U novinama su pročitali da će biti pozvani u što im nije posebno ni jasno, piše danas Dnevni list.

Član Središnjeg izbornog povjerenstva Vlado Rogić izjavio je Dnevnom listu da bi uvođenje prakse da Središnje izborno povjerenstvo svjedoči o svojim odlukama, kojih je godišnje petstotinjak odvelo u apsurd i nedogled, a da se trenutačno imaju baviti pametnijim stvarima – novim izborima.

Mjesec i pol dana proteklo je od zadnjeg pretresa u predmetu Kaplan i ostali kojom prilikom je najavljeno da će svjedočiti članovi SIP-a, nakon što je američko veleposlanstvo uputilo diplomatsku notu i odbilo svjedočenje njihove djelatnice Svjetlane Buhovac. Uopće nije ni jasno kakve konkretne veze ima svjedočenje članova Središnjeg izbornog povjerenstva sa navodima optužnice i prekidom izbora u Stocu, ako je to državno tijelo sve radnje poduzimalo nakon što su izbori u Stocu prekinuti, a u smjeru sankcija nositelja nereda, koji su i skinuti s izbornih listi.

Uz svjedočenje članova Središnjeg izbornog povjerenstva, očekuje se i novi nalaz vještaka o ozljedama pretučenih u izbornim neredima, no vremenskih odrednica još nema.

Iz suda u Čapljini su novinarima Dnevnog lista potvrdili „da je spis preuzet od strane vještaka medicinske struke radi vještačenja kojeg je predložila odbrana i da se čeka da vještak uradi nalaz i isti dostavi sudu“.

(Izvor: Dnevni list)

 

VEZANO: Kažu-da-ce-presuda-kaplanu-i-ostalima-docekati-nove-izbore

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar