Dujmović: Postoji društveni interes za emisiju ‘Iza zavjese’, ali na HRT-u postoje snage koje ne žele ni mene, ni teme koje obrađujem

Dujmović: Postoji društveni interes za emisiju ‘Iza zavjese’, ali na HRT-u postoje snage koje ne žele ni mene, ni teme koje obrađujem

“Za dva dana ide zadnja emisija ‘Iza zavjese’, a ja nemam nikakav konačan dogovor oko daljnjeg nastavaka suradnje oko te emisije ili nastavka emisije u drugačijem formatu. Imali smo nekoliko sastanaka, ali ne dobivam konačan odgovor. Idući tjedan je zadnja runda razgovora, pa ćemo vidjeti postoji li volja da se ta emisija emitira”, rekao je za narod.hr Tihomir Dujmović, voditelj emisije ‘Iza zavjese’ na pitanje o informacijama koje su se pojavile u medijima oko ukidanja njegove emisije.

“Ta emisija ima voditelja, ima pretpostavljenu publiku, dogurala je do 200 tisuća gledatelja nedjeljom ujutro, tako da u drugom terminu nema nikakve dvojbe da bi bila gledana. Duštveni interes za teme koje emisija obrađuje definitivno postoji. Sad ćemo samo vidjeti da li postoji politička volja”, dodao je.

“Na HRT-u postoje snage, meni je to jasno i znam koje su, koje ne žele da ja radim tu emisiju i da se obrađuju teme koje moja emisija obrađuje. To su iste snage koje već 15 godina uspješno zaustavljaju svaku mogućnost da se ja pojavim na HRT-u. Ponovno su se oglasile i sad ćemo vidjeti da li će prevladati razum i profesionalnost te nove uprave ili će te snage naprosto još jednom pobijediti”, kaže nam.

“Sve je u rukama uprave, ako ona ne razumije potrebu da HRT ima jednu takvu emisiju, ako se ona zadovoljava da takav format radi isključivo Aleksandar Stanković, ako je to jedini javni interes, na njima je odgovornost da oni upravljaju javnom kućom i tu odluku treba poštovati. Ako prevladaju snage koje ne žele takav format, voditelja i teme, onda će uprava stati na njihovu stranu i imat ćemo istu situaciju kao 3. siječnja 2000. godine. Ako je došlo vrijeme za barem minimalni iskorak u servisiranju javnog servisa i u servisiranju šire hrvatske javnosti onda će se toj emisiji omogućiti nastavak”, poručuje.

“Predložio sam promijenjeni format – da to bude klasični talk show 1 na 1. Postoji čitav niz političara koji ne dolaze u emisiju Aleksandra Stankovića iz stotinu razloga, cijela plejada onih koji nikada ne dođu na televiziju. Ili ih se ne poziva ili oni sami ne žele dolaziti u dotične emisije. Imam čitav niz osoba za koje smatram da bi trebali imati 60 minuta vremena na javnoj televiziji reći svoje stavove, objasniti ih, rastumačiti, staviti na stol argumente i da ljudi vide o kome i o čemu se radi. Otvorimo javni servis onoj ‘drugoj Hrvatskoj’ kojoj taj servis nije dosad bio otvoren”, otkrio nam je.

“U nedjelju ide zadnja emisija iz ovog ciklusa s gostima dr. Željkom Markić i prof. Nenadom Zakošekom. Obradit ćemo niz tema koje u zadnjoj emisiji nismo uspjeli obraditi. Konzervativna revolucija, sekularizacija, klerikalizacija, ateizacija države, da li nam je potrebna lustracija sveučilišnih kadrova ili je potpuno normalno da nam bivši članovi CK SKH predaju, dociraju i budu mjera pameti, društvene poželjnosti i svekolikog respekta”, zaključio je Dujmović.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar