Đurić ostavio BiH u igri za Euro 2016.

Đurić ostavio BiH u igri za Euro 2016.

Nogometna reprezentacija BiH savladala je Wales u devetom kolu grupe “B” kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj rezultatom 2:0. Junak utakmice bio je džoker Mehmeda Baždarevića sa klupe Milan Đurić, koji je u igru ušao u 61. minuti. Deset minuta kasnije je načeo mrežu gostiju, a u samom kraju asistirao Vedadu Ibiševiću za konačan rezultat. Ovom pobjedom BiH je ostala u igri za plasman u doigravanje i to sa odličnim šansama, jer je Cipar slavio u Izraelu, javlja reporter Anadolu Agency (AA).
Uvodnih pola sata nije ponudilo previše uzbuđenja. Jedinu polupriliku imala je BiH u devetoj minuti kada je Edin Višća iskosa sa desne strane šutirao oštro po zemlji, ali je lopta prošla porede lijeve stative. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena još jedna polušansa, ali na drugoj strani. No, nakon gužve najbolje se snašao Asmir Begović i uspio uhvatiti loptu.
Dugo se čekalo na pravu priliku bh. nogometaša, a onda se i to dogodilo. U 71. minuti Miralem Pjanić je iz slobodnjaka ubacio, a Đurić sjajno reagirao i udarcem glavom savladao Waynea Hennesseya za erupciju oduševljenja oko 15.000 navijača na “Bilinom polju”. Nakon gola BiH gosti su krenuli oštrije prema naprijed i stvorili nekoliko izglednih situacija. No, Begovića nisu uspjeli savladati. Zato jeste bh. tim još jednom zatresao njihovu mrežu. Pjanić je u 90. minuti izveo korner, lopta je prošla na drugu stativu odakle je Đurić vraća u peterac, a Ibiševiću nije bilo teško da pogodi za 2:0.
U preostalim susretima grupe “B” Belgija je bez većih problema slavila u Andori sa 4:1 i time ovjerila plasman na EURO 2016. Cipar je priredio veliko iznenađenje i slavio sa 2:1 u Izraelu.
Nakon devet kola u grupi “B” Belgija je prva sa 20 bodova, slijedi je Wales sa dva manje, dok je BiH treća sa 14. Izraael je ostao na 13, a Cipar ima 12. Andora je na posljednjem mjestu bez osvojenog boda.
DL

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar