Dva policajca otpuštena jer su umjesto lopova jurili pokemone

Dva policajca otpuštena jer su umjesto lopova jurili pokemone

Sudski su dokumenti otkrili da su dvojica policajaca u Los Angelesu dobili otkaz jer su jurili pokemone umjesto lopova u bijegu.

Kako prenosi BBC, policajci su bili parkirani u blizini kada je preko radija upućen poziv da reagiraju na pljačku trgovine.

Ali, kako je otkrila snimka s kamere u njihovom automobilu, policajci su igrali popularnu igru za mobilne telefone Pokemon Go i odlučili juriti jednog od likova iz igre, Snorlaxa, umjesto da pruže podršku kolegama u jurnjavi za pljačkašima.

Oni su demantirali te optužbe, ali su otpušteni nakon istrage

“Nakon što su ignorirali poziv preko radija, narednih 20 minuta su razgovarali o pokemonima i vozili se na lokacije gdje su se na njihovim telefonima pojavljivala virtualna stvorenja iz te igre”, navodi se u sudskim dokumentima.

Louis Lozano i Eric Mitchell su bili na dužnosti kada se dogodila sporna pljačka trgovine Macy’s u travnju 2017.

Dva policajca su također bila snimljena kako imaju poteškoća uhvatiti pokemona zvanog Togetic. Jedan od policajaca je snimljen kako govori: “Nemoj pobjeći, nemoj pobjeći”, dok je njegov kolega opisivao kako je koristio posebnu pokemon loptu prije hvatanja te ga uspio uhvatiti. Policajac je zatim odgovorio: “Sr*nje čovječe, ova stvar se bori protiv mene!”.

Nakon što su uspjeli uhvatiti željenog pokemona, na snimci se čuje kako komentiraju da će njihove ostale kolege biti ljubomorne na njihov ulov.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar