Dvojica policajaca pješačili iz Zagreba do Međugorja

Dvojica policajaca pješačili iz Zagreba do Međugorja

Interventni policajci Ivan Vukoja i Niko Suša odradili su pravo pokorničko hodočašće – pješice su proputovali od Zagreba do Međugorja.

Prije nekoliko mjeseci Nikino srce zatitralo je za jednu neobičnu i hrabru ideju. Javila se ideja da hodočašćem od Zagreba do Međugorja moli za ozdravljenje njemu drage osobe. Sve je bilo spremno, no pojava pandemije koronavirusa ostavila je njegove cipele po strani. Barem na neko vrijeme.

Suša nije htio da to razdoblje bude ‘sušno’, pa se tjelesno, duhovno i psihički pripremao za petstotinjak kilometara dug put. A da ne bude sam, kao pravi Šimun Cirenac pridružio mu se kolega Ivan svega par dana prije kretanja na put.

Čuvši da će se granice između Hrvatske i Bosne i Hercegovine otvoriti 1. lipnja, odlučili su krenuti tjedan dana ranije. Toga jutra zatražili su blagoslov na svetoj Misi i započeli svoju avanturu koja će ukupno trajati jedanaest dana.

Da je Božja ruka bila s njima iskusili su po brojnim malim gestama Božje Providnosti kako u vremenu koje ih je pratilo, tako i u ljudima koji su im pomagali na putu. U Međugorje su konačno stigli 3. lipnja u popodnevnim satima. Popevši se na Podbrdo, Djevici Mariji predali su svoje molitve i zahvale.

/Izvor: Laudato.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar