Dvostruki “aršini” za “Mir” u Mostaru: Nema konkretnog razloga zbog kojeg most nije svijetlio za Šri Lanku

Dvostruki “aršini” za “Mir” u Mostaru: Nema konkretnog razloga zbog kojeg most nije svijetlio za Šri Lanku

Iz Centra za mir i multietničku suradnju Mostar, kazali su za mostarski portal Bljesak.info da “nema konkretnog razloga zbog kojeg most nije svijetlio” u bojama zastave Šri Lanke, nakon strašnog terorističkog napada na katolike za Uskrs u toj zemlji.

Stari most mogao bi sa zakašnjenjem zasvijetliti za žrtve Šri Lanke, rečeno je za Bljesak.info iz Centra za mir. Iako mostarski Stari most u znak solidarnosti redovito zasvijetli u zastavama zemalja koje su pogodile velike tragedije, to se nije dogodilo nakon velikog pokolja u ovoj azijskoj državi. Podsjetimo, na Uskrs je došlo do bombaškog napada tijekom misa u kršćanskim crkvama u Nogombu, Batticaloi i Colombu te u trima luksuznim hotelima u Colombu. U napadima je poginulo više od 300 ljudi, a ranjeno preko 500.

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz Centra za mir i multietničku suradnju, inače organizacije koja “gospodari ‘svjetlom Starog mosta”, a koju vodi bivši gradonačelnik Mostara, a danas biznismen Safet Oručević, nema konkretnog razloga zbog kojeg most nije svijetlio.

“Nema konkretnog razloga. Vjerojatno je u pitanju tehnička priroda. No moguće je da će most zasvijetliti u znak podrške Šri Lanke”, potvrđeno je iz Centra za mir.

Inače, Stari most je u skorije vrijeme zasvijetlio u bojama zastave Novog Zelanda, gdje se nedavno dogodio teroristički napad u džamiji, te u bojama Francuske gdje je došlo do požara u crkvi Notre Dame. Ranije je most svijetlio i u bojama zastava drugih europskih zemalja gdje su se dogodili teroristički napadi, piše Bljesak.info.

Podsjećamo i da je Stari most “bojan” i bojama haškog tribunala prilikom godišnjice izricanja pravomoćnih presuda hrvatskoj šestorci, bivšim političkim i vojnim dužnosnicima HVO-a i HR HB.

Također, prenoseći ovo zanimljivo zapažanje, mostarski portal StarMo.ba podsjeća i na činjenicu da javnost do sada nije bila informirana o tome tko i na koji način, te uz koje kriterije donosi odluke o “bojenju” Starog mosta, kao ni postoje li za takvo nešto adekvatna odobrenja iz Grada.

Odavanje počasti gradovima i državama u kojima su se dogodili napadi ili katastrofe svakako valja pozdraviti, ali bi u svemu ovome trebalo biti malo više transparentnosti, kako se ne bi događali propusti, kao u slučaju napada na Šri Lanki.

 

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar