Egzorcist pokrenuo TikTok kanal kako bi pomogao dušama

Egzorcist pokrenuo TikTok kanal kako bi pomogao dušama

Mons. Stephen Rossetti, 71-godišnji katolički svećenik, pokrenuo je u rujnu 2022. TikTok kanal kada je primijetio da popularna platforma djecu upoznaje, ne samo s tričarijama, nego i s duhovno „opasnim područjima“.

Kao glavni egzorcist Washingtonske nadbiskupije mons. Rossetti bio je zabrinut kada je saznao da su videozapisi s hashtagovima poput WitchTok i Folk Catholicism postali popularni na aplikaciji TikTok. Putem njih se, naime, mogu naći videozapisi u kojima se tvrdi da dijele čarolije i manifestacije povezane s čarobnjaštvom.

Većina korisnika ove platforme diljem svijeta, prema podatcima koje je prikupila Statista, ima između 18 i 24 godine.

„Mnogi mladi nisu crkveni, ne idu u crkvu, nisu poučeni i tako lutaju u opasno područje“, objasnio je mons. Rossetti koji je na svome kanalu počeo dijeliti istine katoličke vjere kroz oči egzorcista na @msgrrossetti te na Instagramu i Facebooku.

Na nadnevak 27. listopada imao je gotovo 2 000 pratitelja na Facebooku, više od 20 000 na Instagramu i gotovo 4 000 na TikToku. Njegovi najuspješniji videozapisi na TikToku Mogu li demoni čitati naše misli? i Kako izgledaju demoni? – svaki je prikupio gotovo 100 000 pregleda.

„Demoni ne mogu čitati naše misli, ne mogu vidjeti budućnost. Ali oni su intelektualno vrlo bistri“, objasnio je mons. Rossetti u jednom videu, dodavši: „Oni su poput super-računala. Mogu vidjeti što se događa i mogu pogoditi što mislite, vrlo točno.“

„Demoni ne liče ni na što jer su čista duhovna bića. Oni nemaju tijela“, rekao je u drugom videu te otkrio kako su mladi itekako zainteresirani za ove teme.

Mons. Rossetti, inače, ne kreira sam videozapise. Sebe smatra „pomalo dinosaurusom“ u području društvenih medija. Ali neprofitna organizacija koju vodi – Centar za duhovne vježbe Sv. Mihael, zaposlila je savjetnika za društvene medije da montira videozapise na rečene platforme.

Rossettijeva organizacija specijalizirana je za molitvu za oslobođenje i iscjeljenje onih koji doživljavaju duhovnu patnju. Jednom mjesečno održavaju online sesiju oslobađanja na kojoj se ljudi iz cijelog svijeta uključuju uživo kako bi se za njih molilo. U listopadu im se pridružilo više od 12 500 ljudi, prenposi CNA.

Osim spomenutoga mons. Rossetti je također znanstveni suradnik, profesor prakse na Američkom katoličkom sveučilištu u Washingtonu, D.C. Istaknuo je kako „nema sumnje“ da će videozapisi privući više klikova ako se u naslovu nalaze riječi poput „sotona“ ili „demon“.

„Dakle, pomalo je to iskrivljeno, ali to je to“, rekao je te posvjedočio kako oni koji privučeni ovime pogledaju snimke, vidjet će „da na kraju Gospodin trijumfira i da Isus istjeruje Sotonu“.

KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar