Eurobasket: Porazi Hrvatske i BiH

Eurobasket: Porazi Hrvatske i BiH

U susretu 2. kola C skupine EuroBasketa hrvatska košarkaška reprezentacija je u Areni Zagreb pred 15,000 gledatelja izgubila od Grčke 70-72 upisavši prvi poraz na prvenstvu.

Hrvatska je i bez Bojana Bogdanovića veći dio utakmice odigrala sjajno protiv jednog od kandidata za odličje, no nažalost u samoj završnici je ispustila pobjedu, prenosi Gol.hr. Grci su poveli 2-0 i bilo je to jedino njihovo vodstvo u prve tri četvrtine.

Na koncu prve četvrtine Hrvatska je imala plus sedam (18-11), u drugoj četvrtini plus devet (33-24), a tijekom treće četvrtine i deset koševa viška (40-30). Nažalost, Grci su u zadnji dionici počeli polako stizati zaostatak, a u samoj završnici i u potpunosti preokrenuli rezultat. Šest minuta prije kraja utakmice Grci su uspjeli smanjiti na dva koša zaostatka (59-61), a dvije minute kasnije i do prvog vodstva (66-65). Njihova prednost je 1:30 minute do kraja porasla na plus pet (72-67).

U tim trenucima Grci su načinili seriju 13-2 što se pokazalo ključnim. Hrvatska je u zadnjem napadu imala priliku izboriti produžetak, no Simon nije uspio i Grčka je na koncu slavila 72-70.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Krunoslav Simon sa 18 koševa, Roko Leni Ukić je dodao 14 koševa, a Dario Šarić 11. Kod Grka najefikasniji su bili Vassilis Spanoulis sa 16, Georgios Printezis sa 11 i Kostas Koufos sa 11 koševa.

Težak poraz BiH od domaće Francuske

U skupini A, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz od domaće Francuske u drugom kolu Eurobasketa rezultatom 81:54.

Iako je BiH tijekom prve četvrtine držala rezultatski priključak, loša igra u drugom, odnosno katastrofalna u trećem periodu bile su kobne po bh. momčad večeras.

Prve poene na utakmici za bh. ekipu postigli su Milošević i Renfroe, pa je rezultat nakon nešto manje od tri minute igre glasio 5:5. I u narednih nekoliko minuta košarkaši BiH su držali rezultatski priključak, da bi nakon šest minuta Francuska dospjela na ugodnih plus šest. Uzvratio je Gordić pogotkom za tri poena, nakon kojeg je uspješan bio i Šutalo. Prvi period okončan je rezultatom 17:15 u korist Francuske, javlja Klix.ba

Drugi period BiH je otvorila dosta loše, a nakon sedam minuta igre imala je zaostatak od jedanaest poena. U finišu je ipak zahvaljujući koševima Kikanovića uspjela smanjiti na minus devet. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 37:26 u korist Francuske.

Treća četvrtina bila je katastrofalna za bh. momčad. Za dvadeset minuta uspjela je postići svega deset poena, dok su razigrani domaćini postigli ukupno 30 koševa za uvjerljivih 67:36 na startu posljednje dionice.

Francuzi su u posljednjoj četvrtini igrali onoliko koliko im je bilo dovoljno da održe sigurno vodstvo. Na kraju je završilo rezultatom 81:54.

Najefikasniji u momčadi BiH ponovo je bio Andrija Stipanović, dok su na drugoj strani briljirali De Colo s 12, odnosno Batum i Parker s 11 poena.
pogled.ba

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar