• Europska unija podržala mlade eko aktiviste OŠ Marka Marulića Prozor
  • Europska unija podržala mlade eko aktiviste OŠ Marka Marulića Prozor
  • Europska unija podržala mlade eko aktiviste OŠ Marka Marulića Prozor
  • Europska unija podržala mlade eko aktiviste OŠ Marka Marulića Prozor

Europska unija podržala mlade eko aktiviste OŠ Marka Marulića Prozor

Prilika da se čuje glas mladih eko aktivista iz Prozor Rame došla je kroz sudjelovanje Osnovne škole Marka Marulića Prozor u projektu kojeg financira Europska unija. Prilika da se čuje glas mladih eko aktivista iz Prozor Rame došla je kroz sudjelovanje Osnovne škole Marka Marulića Prozor u projektu „Zajednički napori za 5% manje otpada – 5% MANJE“, kojeg financira Europska unija.

 

Učenici spomenute Osnovne škole snimili su video kojim žele poslati snažnu poruku o svijetu u kojem žele živjeti. Oni poručuju kako žele odrastati u društvu koje će voditi računa o prirodi i u kojem će svi shvatiti važnost recikliranja, čuvanja zelenila, ali i značaj smanjenja ukupne količine otpada.

 

Ovo je jedna je od pet osnovnih škola uključenih u projekt, čiji su učenici snimili video koji govori o njihovom pogledu na prirodu, ekologiju te izazovima upravljanja otpadom s kojima se suočava njihova sredina. Svaka od škola je snimila po jedan video koji će ući u konkurenciju za najbolji.

 

5% MANJE!

 

Stručni žiri će nagraditi najuspješnije video uratke u BiH i Crnoj Gori, a mlade sudionike obradovati vrijednim nagradama.   Pomozite mladim eko pjesnicima iz Prozora da se njihova poruka čuje! Podijelite video među svojim prijateljima. Pomozite da do kraja 2021. godine imamo 5% manje otpada i 5% više reciklaže!

 

Projekt „Zajednički napori za 5% manje otpada“ ima za cilj razviti integrirani i ekološki prihvatljiv sustav upravljanja otpadom u šest općina na području BiH i Crne Gore, te povećati količinu recikliranog otpada za 5% do kraja 2021. godine.

 

Kroz projekt se također radi i na podizanju svijesti građana i institucija o odvajanju i recikliranju otpada. Europska unija financira projekt sa 493.000 eura, a sprovode ga Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK iz Mostara, u partnerstvu s općinom Jablanica (BiH), općinom Šavnik (CG) i Udruženjem Matica iz Pljevalja (CG).

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar