Europski povjerenik za trgovinu podnio ostavku zbog prisustva korona-zabavi

Europski povjerenik za trgovinu podnio ostavku zbog prisustva korona-zabavi

Europski povjerenik za trgovinu Phil Hogan podnio je ostavku nakon što su mediji otkrili da je prisustvovao nezakonitoj korona-zabavi.

 

Ovaj irski političar s dužnosti u Europskoj komisiji povlači se uslijed skandala nazvanog “Golfgate” jer je prisustovao večeri nakon partije golfa na kojoj je bilo više ljudi no što je dopušteno radi koronavirusa.

Njegova odluka da odstupi snažan je udarac za Europsku komisiju, s obzirom na to da se radi o jednoj od najvažnijih pozicija u Bruxelles-a, a na Hogana se itekako računalo, javlja Politico, dodajući kako će Hogan ostavku službeno objaviti tijekom srijede navečer.

Hogan je u početku, kad je u irskim medijima objavljeno da je sudjelovao na “korona-zabavi”, odbijao izvinuti se zbog evidentnog propusta, no irska je javnost žestoko kritizirala njegov postupak, kao i činjenicu da su u njegovom društvu bili brojni suci i visokopozicionirani javni dužnosnici.

Hoganova sudbina bila je zapečaćena kada ga je irski premijer pozvao na odgovornost, rekavši da “mora preispitati svoju poziciju” u ovom skandalu

Njegova ostavka, podsjeća Politico, ostavlja predsjednicu EK Ursulu von der Leyen u situaciji u kojoj mora presložiti svoj kabinet, a pritom ni Irska nema nikakvu garanciju da će dobiti isti resor, koji joj je jako važan zbog bliskih veza s Ujedinjenim Kraljevstvom u kontekstu Brexita.

 

Izvor: klix.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar