Veliki udarac za Dalića: Luka Modrić i još tri ključna Vatrena otkazali nastup za reprezentaciju

Veliki udarac za Dalića: Luka Modrić i još tri ključna Vatrena otkazali nastup za reprezentaciju

Izostanu li ova četvorica igrača s rujanskih akcija, Hrvatska bi ostala bez trojice kapetana i Dalić bi morao izabrati novoga čovjeka s trakom. Prema stažu u reprezentaciji, kapetan bi trebao biti Domagoj Vida, igrač sa 79 nastupa.

Prvo okupljanje je 31. kolovoza, a izbornik Zlatko Dalić već je suočen s ogromnim teškoćama. Naime, nagađa se kako čak četvorica najvažnijih reprezentativaca, kapetan Luka Modrić, dokapetan Ivan Rakitić, te Marcelo Brozović i Ivan Perišić, iz klupskih ili privatnih razloga dobivaju poštedu nastupa protiv Portugala u Portu (5. rujna) i Francuske u Parizu (8. rujna) na početku Lige nacija, piše Večernji. hr.

Prema dostupnim informacijama, kod Modrića je u pitanju zamolba Real Madrida, koji svoga nositelja igre i najstarijega igrača u svlačionici želi imati na treninzima uoči početka nove sezone, a ona bi tzrebala početi 12. rujna. Naravno, Dalić uza sav respekt prema Luki tu ne želi raditi probleme i voljan se prilagoditi novonastaloj situaciji.

Kod Rakitića se pojavljuje onaj stari problem, zbog kojega je već znao otkazivati nastupe u reprezentaciji, a to je nerazjašnjen status u Barceloni. Španjolski mediji nagađaju kako se novi trener Barcelone Ronald Koeman već odrekao Ivana, što nitko iz kluba nije potvrdio. Ako i jest točno, Raketa mora riješiti svoj status za sljedeću sezonu. Ako nije točno, i ako ga Barca zadrži, onda Ivan tek ima razloga zapeti na pripremama i nametnuti se Koemanu. Uglavnom, reprezentacija će i ovoga puta otrpjeti njegov izostanak.

Kod Marcela Brozovića i Ivana Perišića, za koje još nema potvrde o otkazima Daliću, u pitanju je umor budući da su obojica bila u pogonu do kraja klupskih sezona zaigravši u europskim finalima. Kako je njemački izbornik Löw već najavio da će od rujanskih akcija poštedjeti sve igrače Bayerna, logičnim se čini da i Perišić uzme predah. Pogotovo u svjetlu činjenice da niti on ne zna u kojemu će klubu igrati sljedeće sezone. Međutim, jučer smo od osobe bliske Ivanu čuli i kako Omišanin nije tražio poštedu i da želi igrati za reprezentaciju. Dakle, preostaje se dogovoriti s Dalićem, koji pak ne daje izjave na tu temu i poručuje da će ‘sve objaviti kada sve riješi’.

Zanimljivo, izostanu li ova četvorica igrača s rujanskih akcija, Hrvatska bi ostala bez trojice kapetana i Dalić bi morao izabrati novoga čovjeka s trakom.

Prema stažu u reprezentaciji, kapetan bi trebao biti Domagoj Vida, igrač sa 79 nastupa, a prvi do njega na izbornikovom popisu je Dejan Lovren s 57 nastupa. Međutim, u ovom trenutku nepoznato je i hoće li i ova dvojica zaslužnih vatrenih biti na okupljanju 31. kolovoza u Zagrebu.

Inače, Dalić je za akcije s Portugalom i Francuskom na listu predpoziva stavio Lovru Kalinića, Marka Roga, Milu Škorića, Antu Budimira, Antonija Čolaka i Filipa Uremovića. Neki od njih sigurno će biti aktivirani.

Tako bi Hrvatska protiv Portugala mogla zaigrati u posve neuobičajenoj postavi: Livaković; Vrsaljko, Lovren, Vida, Barišić; Kovačić, Pašalić; Brekalo, Vlašić, Rebić; Petković. S druge strane stajat će im među ostalim Cristiano Ronaldo, Semedo, Mario Rui, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Joao Felix…

Kod europskih prvaka Portugalaca nema zahtjeva za poštedama. Francuski izbornik Didier Deschamps će popis reprezentativaca za utakmice sa Švedskom i Hrvatskom objaviti u četvrtak u 14 sati.

www.vecernji.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar