Evo kojim je udrugama i pojedincima Vlada HNŽ dala novce

Evo kojim je udrugama i pojedincima Vlada HNŽ dala novce

Danas je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta, usvojila odluke o odabiru korisnika po stavkama ”Ostali izdaci za kulturu” i ”Ostali izdaci za šport + uspješnim pojedincima” kojima su odabrani svi kandidati koji su ispunili tražene uvjete iz javnih natječaja, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Tim je odlukama izdvojeno ukupno 520.000,00 KM proračunskih sredstava za izravnu potporu projektima kulturnih i športskih kolektiva, kao i uspješnih pojedinaca s prostora cijele županije, i to iznos od 280.000,00 KM za šport i 240.000,00 KM za kulturu. Naglašeno je kako je riječ o dijelu sredstava koje Vlada planira izdvojiti za šport i kulturu u ovoj godini.

Na tragu pune transparentnosti, u privitku objavljujemo i preslike predmetnih odluka i popisa odabranih korisnika

Danas je prihvaćena i Informacija o Projektu unaprjeđenja kvalitete zraka u BiH za razdoblje od 2023. do 2028. godine. Vlada HNŽ-a sudjelovat će u tomu projektu koji će biti implementiran putem Federalnoga ministarstva okoliša i turizma. Sredstva za realiziranje Projekta bit će osigurana kreditnim zaduženjem kod Svjetske banke u maksimalnomu iznosu od 15.500.000,00 eura za cijelu FBiH, prema planu realiziranja Projekta.

Na prijedlog Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju jednokratnih novčanih pomoći za rješavanje socijalnoga stambenog zbrinjavanja, nužnoga smještaja branitelja i članova njihovih obitelji u iznosu od 88.000,00 KM.

S ciljem omogućavanja što funkcionalnijega rada Skupštine HNŽ-a, Vlada je, nakon prethodnih izdvajanja za financiranje rekonstrukcije i dogradnje zgrade Skupštine, danas donijela Odluku da, uz ranije izdvojeni iznos od 500.000,00 KM, osigura i dodatnih 320.000,00 KM u ovoj godini za opremanje objekta

Uključivo s ovim sredstvima, zgrada Skupštine HNŽ-a će biti u potpunosti dovršena i opremljena

Na prijedlog Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, Vlada je usvojila odluke o odobravanju nabave i opremanju Županijskoga suda Mostar, Općinskoga suda Mostar, Općinskoga suda Konjic i Županijskoga tužiteljstva Mostar u ukupnomu iznosu od 335.590,00 KM.

Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskoga razvitka HNŽ-a, Vlada je usvojila Odluku o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za tri elektroenergetska objekta i to: FNE ”PLAVO SUNCE4”, FNE ”PLAVO SUNCE 5” i ”PLAVO SUNCE 6”.

Vlada je prihvatila Informaciju o provedbi Županijskoga programa ranoga otkrivanja raka dojke 2019. – 2022. s prijedlogom za nastavak programa za razdoblje 2023. – 2026.

Prvi mamografski pregledi provedeni su u SKB-u Mostar i Domu zdravlja Konjic kao pilot program te je upućeno 500 pozivnica ženama, a dodatnih sedam javilo se samoinicijativno. Potpisani su ugovori sa svim zdravstvenim ustanovama koje su iskazale pripravnost sudjelovati u ovomu programu. Uzimajući u obzir da otkrivanje promjena u ranoj etapi ove bolesti ima višestruke koristi u smislu pozitivnoga ishoda liječenja, ali i drastičnoga smanjenja troškova, potvrđuje se ekonomska opravdanost Programa, o čijemu nastavku su se pozitivno očitovale sve zdravstvene ustanove na području Županije.

Evo koje su udruge i pojedinici dobili sredstva Vlade HNŽ-a:

Popis korisnika iz kulture pročitajte OVDJE

Popis korisnika iz Sporta pročitajte OVDJE

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing