‘EVO LOVA, SAMO DALJE OD NAS’ BiH od Vijeća Europe dobila milijun eura za migrante

‘EVO LOVA, SAMO DALJE OD NAS’ BiH od Vijeća Europe dobila milijun eura za migrante

Razvojna banka Vijeća Europe (CEB) osigurala je milijun eura bespovratne pomoći za BiH kako bi se pokušao riješiti problem smještaja ilegalnih migranata koji nastavljaju pristizati u tu zemlju, a ugovor o ovoj donaciji u srijedu su u Sarajevu potpisali zamjenica guvernera te banke Maria Sanchez-Yebra Alonso i voditelj misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH Peter Van der Auweraert.

Novac će biti iskorišten za adaptiranje jedne napuštene vojarne u okolici Sarajeva u mjestu Hadžići koja će postati centrom za smještaj migranata.

Vojarnu ‘Ušivak’ kao lokaciju za smještaj migranata ranije je odredilo Vijeće ministara BiH no s obzirom da su objekti koji se tamo nalaze u lošem stanju ona još nije stavljena u funkciju, a očekuje se kako bi prilagodba mogla potrajati nekoliko tjedana.

Pomoćnik ministra sigurnosti BiH Samir Rizvo koji je nazočio potpisivanju ugovora o donaciji kazao je kako u Hadžićima nije bilo nikakvih problema s lokalnim vlastima pri postizanju sporazuma o smještaju migranata za razliku od lokalnih vlasti u Unsko-sanskoj županii gdje su gotovo sve općine odbile dati suglasnost za uspostavu privremenih centara u kojima bi migranti boravili.

“Pokazalo se kako u BiH i dalje postoje zajednice koje su spremne pomoći ljudima u nevolji”, kazao je Rizvo.

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar