Evo što je sve poskupjelo i kakva nas poskupljenja još očekuju

Evo što je sve poskupjelo i kakva nas poskupljenja još očekuju

Ulje, meso i gorivo samo su neki od proizvoda čije su cijene posljednjih nekoliko mjeseci u porastu. Da na tome neće stati poručuju u Udruženju mlinara i pekara nakon skoka cijena žitarica.
Provjeravali smo cijene osnovnih životnih namirnica i koja nas poskupljenja očekuju. Od kraja ožujka do kraja svibnja cijena ulja skočila je od 10 do 20 posto.
U pojedinim trgovinama poskupjeli su i šećer i brašno, kažu u Udruženjima potrošača koja su posljednjih nedjelja zatrpana pritužama građana, javlja BHRT.
Građani su ogorčeni
Umjesto na kilogram, voće i povrće kupuju na komad. Posljednjih dana ponovno je poskupjelo i gorivo, a i cijene žitarica su više. Ipak, cijena žitarica na burzi se mijenja, pa poskupljenje za sada nije izvjesno, kažu u Udruženju mlinara i pekara.
Već tjedan koji je pred nama i mesari najavljuju poskupljenje mesa, a neki su već korigirali cijene. Poskupljenje osnovnih životnih namirnica najbolji je pokazatelj siromaštva jednog društva, smatraju ekonomisti. Da bi cijene prestale da “divljaju”, neophodna je zaštita domaće proizvodnje i ograničavanje uvoza, kažu ekonomisti, jer se samo na taj način može prekinuti lanac koji se sastoji od izvoza jeftine radne snage i uvoza skupih proizvoda.

Izvor: vecernji.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar