Fahrudinu Radončiću ponovno određen pritvor zbog kršenja mjera zabrane

Fahrudinu Radončiću ponovno određen pritvor zbog kršenja mjera zabrane

Sud Bosne i Hercegovine na današnjem ročištu prihvatio je prijedlog Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora bivšem ministru sigurnosti BiH i predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću.

Prijedlog za određivanje pritvora Radončiću uputilo je Tužiteljstvo BiH nakon što je Krivično vijeće Suda BiH odbilo žalbu i prijedlog Tužilaštva da Radončić bude vraćen u pritvor zbog kršenja ranije određenih mjera zabrane.

Naime, nedugo nakon izlaska Radončića iz pritvora iz Tužilaštva BiH najavili su žalbu jer je prema njihovom mišljenju Radončić prekršio mjere zabrane, tako što je davao izjave medijima i napuštao mjesto kućnog pritvora.

Mjere zabrane koje su određene Radončiću su zabrana napuštanja adrese boravišta, zabrana sastajanja sa svjedocima koji su saslušani, zabrana davanja izjava medijima, kao i sastajanje ili komuniciranje sa drugim osobama koje su optužene u predmetu Bakir Dautbašić i drugi.

Iz Suda BiH nisu mogli potvrditi dužinu pritvora.

Podsjećamo, zamjenik glavnog tužitelja i šef Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH Božo Mihajlović podigao je optužnicu protiv Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića. Njih se tereti da su počinili krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Klix.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar