Federacija sljedeći tjedan ukida samoizolaciju

Federacija sljedeći tjedan ukida samoizolaciju

Nakon niza popuštajućih mjera u Federaciji, koje se odnose na početak rada ugostiteljskih objekata, vrtića i javnog prijevoza, ostala je još jedna – ključna.

Našu redakciju svakodnevno zatrpavaju upiti kada će Federacija ukinuti samoizolaciju za svoje državljane koji ulaze u zemlju i koji već neko vrijeme ne mogu kući.

Mnogi naši žitelji rade u drugim zemljama i mjesecima nisu došli svojim kućama i obiteljima, upravo zbog ranije karantene a sadašnje samoizolacije u trajanju od 15 dana. Posebno se to odnosi na dolaske iz Hrvatske, u kojoj je bolest stavljena pod kontrolu i u kojoj su ukinute mjere samoizolacije.

Hercegovina.info od izvora bliskog Federalnom stožeru saznaje da bi Federacija samoizolaciju mogla ukinuti u idućem tjednu, a da i oni primaju brojne pozive na tu temu. Samoizolacija će biti ukinuta za sve građane Federacije bez obzira odakle se vraćaju, a razmatra se da se to učini i za susjede, budući da je Hrvatska već ukinula samoizolaciju, a Srbija će to učiniti od 1. lipnja, između ostalog, i za državljane BiH.

hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar