Narodna knjižnica „Rama“ od danas je opet otvorena za sve knjigoljupce i za one koji će to tek postati

Narodna knjižnica „Rama“ od danas je opet otvorena za sve knjigoljupce i za one koji će to tek postati

Narodna knjižnica „Rama“ od danas, 15. svibnja 2020. godine otvorena je za posjetitelje s radnim vremenom od 08. do 13 sati.  No, važno je držati se određenih mjera prilikom dolaska u knjižnicu.

 

„Knjižnica je i u vrijeme koronavirusa našla načina da knjige dođu do svojih čitatelja. Iako je pandemija poremetila ustaljene i svakodnevne prakse i navike, život ipak nije bio potpuno stao i želja za čitanjem nije prošla što nas je posebno radovalo. Naši čitatelji odnosno korisnici vrijeme u izolaciji kratili su knjigom pa su nam se obraćali mailom ili preko facebook stranice te dogovarali preuzimanje željene knjige. Tako smo često primopredaju knjiga vršili ispred knjižnice. Također, knjige smo nosili i na adresu korisnicima, koji nisu bili u mogućnosti doći. Ovo vrijeme smo iskoristili i za obnovu knjižnog fonda. Tako smo naše police obogatili novim naslovima popularnih pisaca Elif Safak, Elene Ferante i Khaleda Hosseinia.“ – kazala je Marija Bešker, ravnateljica Narodne knjižnice „Rama“.

 

Važne napomene

NUŽNO je pridržavati se svih higijenskih standarda, uputa o preporučenom razmaku i ograničenom broju osoba u zatvorenom prostoru.

Pri ulasku u prostor knjižnice obvezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu.

Tijekom boravka u knjižnici preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

Između korisnika i djelatnika potrebno je održavati razmak od dva metra

Čitatelje uslužuje isključivo djelatnik knjižnice. Pretraživanje polica nije dozvoljeno.

Vraćene knjige idu u karantenu nekoliko dana i nisu dostupne za posudbu.

Radi ograničenja  istovremenog boravka više  osoba u zatvorenom prostoru, nakon izlaska jedne osobe, u prostor može ući sljedeća.

Prilikom ulaska i čekanja u redu ispred knjižnice također držite međusobni razmak od propisana dva metra.

Pratite upute djelatnika i natpise sa smjernicama. Molimo Vas kontaktirajte djelatnike za bilo koji upit kako bismo skratili vrijeme zadržavanja u prostoru.

Budite strpljivi i spremni na moguće čekanje. Radimo najbrže što možemo.

„Drago nam je što nam se polako vraća život na koji smo navikli. Posebno nas raduje što ćemo druženja s korisnicima nastaviti u prostorijama knjižnice, naravno, uz poštivanje propisanih mjera.“ – Zaključila je Marija Bešker.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar