Federalna Vlada odlučila: Ništa od skraćivanja policijskog sata

Federalna Vlada odlučila: Ništa od skraćivanja policijskog sata

Vlada Federacije BiH ipak nije prihvatila prijedlog županija o skraćivanju trajanja policijskog sata od 23 do 5 sati ujutro. Dakle, sve ostaje kao i do sada – od 21 do 5 ujutro.

I sljedećih sedam dana, počevši od 15. travnja, na snazi ostaje ograničavanje kretanja građana na cijelom teritoriju FBiH u vremenu od 21:00 sata uvečer do 5:00 sati ujutru sljedećeg dana.

U samoj informaciji je, uz ostalo, konstatirano je kako, iako se primijeti blagi pad broja novozaraženih, epidemiološka situacija u FBiH vrlo ozbiljna i pogoršava se iz dana u dan, uz tendenciju daljnjeg pogoršanja te zahtijeva adekvatno djelovanje.

Kako ističu iz Vlade FBiH, situacija je  naročito  zabrinjavajuća u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Bosansko-podrinjskoj županiji.

Podsjetimo, Vlada KS u ponedjeljak je uputila molbu Vladi FBiH za odobrenje pomjeranja početka ograničenja kretanja, odnosno policijskog sata s 21:00 na 23:00 sata, uslijed nastupanja Ramazana, kako su naveli.

S tom idejom su se složili i ostali županijski premijeri i ministri s obzirom da prema posljednjim podacima zdravstvenih institucija epidemiološka situacija na području Federacije BiH se stabilizira, a u posljednjih sedam dana zabilježeno je i smanjenje novih potvrđenih slučajeva za 21 posto.

Ipak, posljednji prijedlog Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva je bio da do daljnjeg policijski sat ostane od 21 do 5, što je Vlada i usvojila.

Županijama je ostavljena mogućnost da sami uvode restriktivnije mjere na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini.

Policijski sat od 21:00 do 05:00 je na snazi od 24. ožujka na prostoru cijelog entiteta, uslijed trećeg vala korone, a u ranijem periodu trajao je od 23:00 do 05:00.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar