Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo rang liste prihvatljivih projekata po Javnom pozivu za 2018.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo rang liste prihvatljivih projekata po Javnom pozivu za 2018.

Na Javni poziv Federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, objavljenog za 2018. godinu, mogle su se prijaviti firme iz nekoliko općina u FBiH, uključujući i općinu Prozor – Rama.

Ministarstvo je nudilo bespovratna sredstva a kandidirati su se mogli svi oni koji imaju razvojne programe koji se mogu povezati sa raseljenim osobama i izbjeglicama.

Jedan od programa u okviru Javnog poziva odnosio se na lokalne samouprave. Općina Prozor – Rama prijavila je dva projekta za sufinanciranje sredstvima Federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Riječ je o projektima: 1. Izgradnja i asfaltiranje lokalnog puta: Crni most- Gorica, i 2. Rekonstrukcija glavnog transportnog cjevovoda i izgradnja vodoopskrbnog sustava naselja Družinovići, Šlimac, Lapsunj i Ometala. Oba projekta našla su se na nedavno objavljenoj listi prihvatljivih projekata za sufinanciranje. O visini sufinanciranja biti će odlučeno kasnije, sagledavajući sve prihvatljive projekte svih aplikanata.

 

Privatni sektor u Prozoru – Rami nije značajnije sudjelovao u prijavljivanju na ovaj Javni poziv za bespovratna sredstva, iako su upravo njima namijenjena sredstva po više programa ovog javnog poziva. Vidljivo je to iz nedavno objavljene rang liste aplikanata koji ispunjavaju uvjete javnog poziva – njih samo osam je podnijelo prijavu, zatražilo sredstva i našli se na listama prihvatljivih projekata.

 

Izvod iz Odluke o utvrđivanju rang liste potencijalnih korisnika po Javnim pozivima, aplikanti iz općine Prozor – Rama:

Za programe zapošljavanja povratnika u maloj privredi za 2018. i 2019. godinu za poslovne subjekte koji imaju sjedište ili registriranu poslovnu jedinicu:

  1. POSLOVNO SAVJETOVANJE“ d.o.o. Prozor/Rama Kralja Tomislava 78 Nabavka osnovnih sredstava
  2. „BABIĆ-COMMERCE“ d.o.o. Prozor/Rama Jaklići 107 Izgradnja objekta i nabavka sušare za drvo
  3. „AMIR“ obrtnička radnja Prozor/Rama Mijata Tomića b.b Rekonstrukcija poslovnog objekta i nabavka mašina (auto servis)
  4. „NATURALIS“ d.o.o. Prozor/Rama Magistrala b.b. Završetak izgradnje objekta, nabavka i sušare i opreme o obrtna sredstva

 

Po Programu – Podrška razvoju start-up (početnog biznisa) povratnika za 2018 godinu

1.Avdo Smajilović MUŠKI FRIZERSKI SALON “SOLEAA” Prozor- Rama

2.Faris Dželilović OBJEKAT BRZE PREHRANE (FAST FOOD) “NJAM NJAM” Prozor -Rama

3.Muris Bećirović TAKSI PRIJEVOZ PUTNIKA U VANLINIJSKOM CESTOVNOM PRIJEVOZ Prozor-Rama

4.Almin Kovačević TRGOVINSKA RADNJA “CLASIC” Prozor Rama

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar