FERK odobrio povećanje cijene struje za domaćinstva

FERK odobrio povećanje cijene struje za domaćinstva

Regulatorna komisija za energiju u FBiH (FERK) danas je jednoglasno usvojila da će cijene struje poskupjeti, a poskupljenje će početi od 1. kolovoza po prijedlogu Elektroprivrede BiH koju je FERK prihvatio.

Članovi Regulatorne komisije za energiju u FBiH (FERK) Sanela Pokrajčić, Samir Hadžihuseinović i Vesna Marić na današnjoj su redovnoj sjednici dali suglasnost na prijedlog Elektroprivrede BiH kojim su tražene nove, više cijene električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja.

Prema tom prijedlogu koji je jednoglasno usvojen povećanje cijene struje za kategoriju domaćinstva iznosit će 10,04 posto, a za kategoriju ostala potrošnja 7,29 posto, piše Avaz.

Podsjetimo, na prošloj sjednici FERK-a s dnevnog reda je povučena točka koja se odnosila na prijedlog EPBiH jer su sada već bivši članovi Jasmin Bešo i Mile Srdanović smatrali kako su neophodne dodatne informacije, dok je Pokrajčić bila mišljenja da su dokumentacija i obrazloženje koje su dostavili iz EPBiH školski primjer kako zahtjev treba izgledati.

Ona je i danas kazala da su stručne službe u potpunosti analizirale prijedlog, a što su i regulatori pregledali te da nije bilo potrebe da se na prošloj sjednici prolongira.

Zahtjev je, rečeno je, bio kompletan i u skladu s metodologijom.

Inače, danas je Hadžihuseinović je imenovan za predsjedatelja FERK-a do 7. listopada ove godine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar