FOTO: članovi KUD-a Rama nastupili u Sinju na Čoji uoči Sinjske alke

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ , u subotu 02. Kolovoza 2014. godine u Sinju održana je tradicionalna Večer viteštva i folklora u  organizaciji kulturno-umjetničkih društava s područja grada Sinja.
 
Na ovoj manifestaciji pored brojnih kulturno-umjetničkih društava koji su nastupili u programu „Čoja“, nastupilo je i naše kulturno-umjetničko društvo „Donja Rama“-Gračac u pratnji ramskog dekana i župnika župe Gračac fra Mate Topića.
 
Trideset članova KUD-a „Donja Rama“-Gračac izveli su koreografiju pod nazivom „Vlačilje“ te tako predstavili običaje i tradiciju ramskog kraja.
 
Program je započeo u 21 sat na Trgu dr. Franje Tuđmana.
 
''Čoja se održava večer prije Sinjske alke, uoči samog natjecanja. To je zapravo proba i priprema za  „Sinjsku alku“. Dobitnik Čoje dobiva srebrnu alku i u povorci kroz Sinj nosi 311 cm crvene čoje na koplju“, doznajemo od gospodina Ivice Jagnjića, predsjednika Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja koja je i organizator spomenute manifestacije.
  – See more at: http://www.ramski-vjesnik.ba/clanak/foto-kud-donja-rama-gracac-nastupila-u-sinju-na-manifestaciji-coja/41538#sthash.5PcGGHj1.dpuf

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar