FOTO: Danas svečano proslavljen patron župe Prozor

Župna crkva u Prozoru danas je bila premala da primi sve  vjernike koji su došli  zajedničkom pjesmom, pokorom  i molitvom proslaviti blagdan Presvetog Srca Isusova , tj patron župe Prozor.

Proslava današnjeg patrona u župi Prozor započela je jutarnjom svetom misom u župnoj crkvi u 8 sati te svetom misom u filijalnoj crkvi na Lugu u 9 sati.

Središnje euharistijsko slavlje započelo je u 11 sati koje je predvodio mons. mr. Tomo Knežević, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, uz koncelebraciju 8 svećenika.

Na samom početku euharistijskog slavlja prozorski župnik don Stipo Knežević pozdravio je dekana Ramskog dekanata fra Matu Topića, ramskog gvardijana fra Tomislava Brkovića, sve svećenike Ramskog dekanata a zatim sve vjernike i hodočasnike.

U uvodnoj riječi don Stipo je istaknuo da je ugodno iznenađen mnoštvom vjernika koji su došli proslaviti današnji blagdan.

Mons. Tomo knežević je u svojoj propovijedi istaknuo da vjeru treba živjeti na svakom životnom koraku , a ne samo u moltvenom kutu vlastite kuće ili u crkvi, nego baš u svakom trenutku i na svakom koraku. Istaknuo je da svoju vjeru i ljubav treba pružiti ljudima koji su oko nas i koji su potrebni naše pomoći i ljubavi, jer ako ljubimo bližnjega tek tada možemo reći da ljubimo Boga.
„Svatko ima svoj križ koji treba hrabro i s vjerom nositi. Nema čovjeka bez križa“ – kazao je mons. Knežević u svojoj predivnoj i nadahnutoj propovijedi.

Fotografije: Ante Beljo
Tekst : Uredništvo

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar