FOTO-MAJSTOR: Osumnjičen za krivotvorenje najmanje 200 nalaza u vezi PCR testiranja

FOTO-MAJSTOR: Osumnjičen za krivotvorenje najmanje 200 nalaza u vezi PCR testiranja

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, jučer su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija da se na području Novog Grada vrši krivotvorenje i preprodaja mikrobioloških nalaza u vezi PCR testiranja na SARS-CoV-2, a koje izdaje Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, izvršili kriminalističku obradu osobe M. Ć. iz Prijedora, vlasnika fotografske radnje u Novom Gradu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Krivotvorenje isprave”.

 

“Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni M.Ć., u vremenskom razdoblju od listopada 2020. godine do siječnja 2021. godine, u fotografskoj radnji u Novom Gradu, neovlašteno izradio, odnosno krivotvorio najmanje 200 mikrobioloških nalaza u vezi testiranja na SARS-CoV-2, i prodao po cijeni od 50 KM po jednom nalazu”, navodi se u priopćenju iz Policijske uprave Prijedor.

 

Uz suglasnost tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor i po naredbi suca Osnovnog suda u Novom Gradu, izvršen je pretres prostorija fotografske radnje, tom prilikom je pronađen i oduzet računar sa pohranjenim obrascima za izradu i krivotvorenje nalaza, kao i krivotvoreni pečat JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. “U tijeku je rad na kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj protiv osobe M. Ć., za krivično djelo Krivotvorenje isprave'”, navodi se u priopćenju.

 

Izvor: bljesak. info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar