• Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi
  • Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok  se negdje tek sadi

Foto: Mladi krumpir spreman za vađenje iz zemlje dok se negdje tek sadi

Sadnja krumpira na području općine Prozor-Rama proteže se od kraja ožujka pa sve do kraja svibnja, ovisno o mjestu i nadmorskoj visini. Plodovi tog krumpira ubiru se tek na jesen.

Ovih dana smo bili svjedoci uspjelog mladog krumpira koji je već spreman za konzumaciju kao prava poslastica.

Posjetili smo Nusreta Nuspahića na Dugama. O njemu smo ranije pisali kao proizvođaču jagoda. Taj članak možete pogledati ovdje: U svijet pođi, kući dođi

Nasad jagoda dao je sve od sebe, a onda se Nusret okrenuo proizvodnji krumpira u plasteniku. U jednom plasteniku od oko 400 kvadrata uzgaja krumpir, a u drugom paradajz i krastavce.  U plastenicima je lijepo urađeno navodnjavanje kap po kap.

„Bio sam po svijetu, a uvijek volim svoje mjesto. Vratio sam se iz Danske, a djeca su mi ostala  tamo. Supruga je otišla tamo prije ove korone i još se ne može vratiti, a ja se ovdje snalazim sam. Najviše vremena provodim u radu oko krumpira, paradajza, paprika i krastavaca.“ – s osmjehom reče Nusret.

Uređeni plastenici mogu poslužiti za pravog primjera kako se ove površine uređuju i obrađuju. Krastavci su već u punom cvatu, a neke su već formirale dobro plod.

Kod Nusreta nije sve u plasteniku. Veliki dio proizvodnje je na otvorenom. Tu je kapula (crveni luk), krumpir i sve ono što se inače sadi na Dugama.

Nusretove krumpire možete dobiti ponedjeljkom na zelenoj tržnici u Prozoru ili mu se javiti izravno na telefon: 063 361 637.

Posjetite Duge i naći ćete brojne poljoprivredne proizvođače koji se zaista trude da njihovi proizvodi budu najbolji. Svaki kupac koji je od njih nešto nabavio rado se ponovno vraća.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing