Foto: Na Šćitu predstavljena knjiga "Bijeli put, pobjeda dobra u ratu"

U kino dvorani Franjevačkog samostana Rama-Šćit, sinoć je upriličeno predstavljanje knjige „Bijeli put, pobjeda dobra u ratu“ autora dr. Slobodana Langa i Branka Čule.
 
Na samom početku, nazočnima se uz pozdravne riječi u ime domaćina obratio fra Tomislav Brković i ukratko opisao sadržaj knjige i njene predstavljače.

Uz autore, knjigu su predstavili i o njoj govorili dr. Josip Grubeša i fra Stipan Karajica kao sudionik konvoja „Bijei put“.

U vrlo emotivnom govoru o samoj pripremi puta i konvoja za Novu Bilu, dr. Lang izrazio je zahvalnost Ramljacima koji su u duhu stare ramske tradicije i gostoljubivosti, sudionike konvoja prihvatili u svojim domovima i obiteljima.

Kao i dr Lang i fra Stipo Karajica, također je govorio o samoj organizaciji konvoja, njegovom putu iz Zagreba do Rame, čekanju dozvole za prolaz, kao i o samom putu do Nove Bile.
.
U glazbenom dijelu predstavljanja nastupile su članice Vokalne skupine „Arabella“ koje su svojim pjevanjem obogatile ovaj događaj.

„Bijeli put, pobjeda dobra u ratu“, opsežna je i fotografijama bogato ilustrirana monografija, a posvećena je humanitarnom konvoju, nazvanom Bijeli put, kojim se ratne 1993. iz Zagreba uputila humanitarna pomoć u Središnju Bosnu.
rportal.eu

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar