FOTO: Navijači iz Rame i Požege zajedno odlaze bodriti “Vatrene” u Splitu

FOTO: Navijači iz Rame i Požege zajedno odlaze bodriti “Vatrene” u Splitu

Vatreni navijači iz Rame povodom današnje utakmice Hrvatska-Francuska u Prozoru su dočekali dugododišnje prijatelje iz Požege, nakon čega zajedno odlaze u Split.

Više od 30 navijača koji su na bilo koji način povezani s Ramom ili jednostavno vole ovaj kraj, pod voditeljskom palicom gosp. Dragan Kapčević, rođenog Ramca, odlučili su potražiti kratku okrjepu upravo u Rami. Kapčević u Požegi živi već gotovo 50 godina, a utakmica je bila odlična prilika za još jedan susret i druženje.

“Zadnjih četiri ili pet godina se druže domaći Ramci i mi iz Požeštine. Prije svega veterani nogometnog kluba Dinamo Vidovci i veterani iz Rame. Kada su utakmice Hrvatske reprezentacije, nastojimo održati ta druženja, bilo da je riječ o Splitu, Osijeku ili Zagrebu. Za nas je to veliko prijateljstvo koje jednostavno želimo održati. Želimo se što više družiti, biti jedni drugima na usluzi”, kaže za Ramski Vjesnik Dragan Kapčević.

Danas će “Vatrene” u Splitu bodriti šaroliko društvo Ramaca, Hercegovaca i Slavonaca. “Situacija u Ramskoj zajednici u Požegi dobra, iako nas je koronavirus malo usporio. Nismo imali značajnije akcije i okupljanja. Sad je to malo popustilo, pa se nadamo nastaviti što prije s druženjima i pravljenjem sijela. Ove godine ćemo ponovno pokušati organizirati i hodočašće na Kedžaru”, govori Kapčević i potvrđuje da oni koji su iz ovih krajeva odselili prije mnogo godina, ipak uvijek teže barem na kratko se ovdje i vratiti.

Poljud će danas postati domom “kockastih”. Ulaznice su doslovno planule, a vjerni obožavatelji hrvatske repke uživat će u reprizi utakmice Svjetskog prvenstva. Okršaj je ovo drugog kola Lige nacija, a igra se na Poljudu od 20:45h.

Dvije navijačke skupine iskoristile su ovu priliku za nastavak druženja i osnaživanje veza Rame i Požege, gdje desetljećima živi mnogo ljudi porijeklom upravo iz Rame

“Ovdje sam danas došao s prijateljima koji već duži niz godina idu na utakmice Hrvatske reprezentacije, a pridružit će nam se i prijatelji iz Rame. Imamo jako dobru suradnju, tu smo igrali i nogomet prije. Ekipa je dolazila na utakmicu u Osijek, ranije smo također išli u Split. Ovaj put smo iz vidovačkog “Dinama” i poveli djecu na utakmicu. Organiziramo se i skupimo putem prijava, danas nas je nešto manje obzirom da je radni dan”, kazao je za Ramski Vjesnik gosp. Tomislav Čabraja, dopredsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije.

Posebno emotivan nastup večeras biti će za izbornike reprezentacija, Zlatka Dalića i Didiera Deschampsa, koji su na isti dan preminuli očevi. Više od 30 tisuća navijača će svakako biti vjetar u leđa nakon loše partije i potoma u Osijeku. Hrvatska 22. rujna na Maksimiru očekuje reprezentaciju Danske.

Dalić nema običaj otkrivati početni sastav dan uoči utakmice, no ovoga puta nije imao tajni. Branit će Livaković, desni bok će igrati Juranović, Vrsaljko se vraća, možda će biti spreman za Dansku. Lijevi bok će biti Sosa ili Barišić, zavisno kako ćemo se postaviti. Na stoperima će biti Erlić koji će dobiti svoju šansu, Vida, tu je i Šutalo. U veznoj liniji su Brozović, Kovačić i Modrić, dok za napad konkuriraju Brekalo, Majer, Kramarić ili Budimir u fazi napada.

“Danas su ovdje naši stari prijatelji Slavonci, odnosno Ramci, koji su odselili u Požešku dolinu i njihovi prijatelji. Družimo se dugi niz godina, održavamo sportske susrete veterana. Naši gosti su izrazili želju da kratko posjete Ramu i da skupa idemo na utakmicu u Split”, kazao je jedan od domaćina Pero Kovačević.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar