FOTO: OŠ Marka Marulića u Prozoru svečano obilježila Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Danas je OŠ Marka Marulića u Prozoru svečano obilježila Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Program obilježavanja Dana kruha je održan na platou ispred župne crkve u Prozoru s početkom u 11 sati , a isti je započeo izložbom pekarskih proizvoda i drugih plodova zemlje našeg kraja  koje su izložili  učenici OŠ Marka Marulića.

Dan kruha i plodova zemlje obilježava se tijekom mjeseca listopada kao zahvala na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci  bili podareni.

Nazočnima se na početku službenog dijela programa obratio v.d. ravnatelj OŠ Marka Marulića u Prozoru Slavko Bilić, koji istaknuo važnost današnjega dana te je svima prisutnima iskazao dobrodošlicu.

Glazbeni dio programa otvorili su mališani Dječjeg vrtića „Ciciban“ u Prozoru koji su pod vodstvom svojih odgajateljica izveli 3 pjesme i dvije recitacije: „Malo zrno“ i „Ponudi kruh“.

Kroz glazbeno-scenski nastup Djeca Rame i Prijatelji maloga Isusa zajedno su zahvalili Gospodinu za plodove njiva i rada naših ruku.

Svoj doprinos ovoj svečanosti dali su Mihaela Mišura i David Juričić recitacijom „Učitelj“.

Učenici četvrtog razreda izveli su igrokaz pod nazivom „Zalutalo povrće“, a učenik Ivano Petrić, pričom o trnovitom putu pšeničnog zrna do trpeze, pokušao je prisutnima ukazati na važnost i svetost kruha.

Glazbeni dio programa zatvorili su članovi školske folklorne sekcije izvodeći Splet pjesama i plesova.

Službeni dio manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje zatvorio je župni kapelan velečasni Ivan Butum blagoslovom jesenskih plodova ramskog kraja.

Program su vodili učenici Iva Burić i Ante Pavlović koji su u ime učenika zahvalili svima na sudjelovanju, nastavnicima i vjeroučiteljima na pripremi programa, roditeljima na sudjelovanju u pripremi izložbe, župniku na ustupljenom prostoru i kapelanu za blagoslov.

Nakon blagoslova na prepunom platou ispred župne crkve uslijedilo je razgledanje i degustacija pekarskih radova.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar