FOTO: Učenici OŠ fra Jeronima Vladića u Eko akciji čišćenja obale Ramskog jezera

I ove godine učenici OŠ fra Jeronima Vladića Ripci, članovi eko sekcije organizirali su akciju čišćenja obale Ramskog jezera povodom  obilježavanja Dan planeta Zemlja i  Svjetskog dana  voda . Očišćen je lokalitet od škole u Ripcima do Franjevačkog samostana na Šćitu. Cilj akcije je skrenuti pozornost na zaštitu voda i njezinu važnost za čovjeka. Zbog sve veće važnosti očuvanja vode u svijetu kroz cijelu je godinu potrebno savjesno o njoj brinuti. Jedan je dan samo opomena i podsjetnik za sve ostale dane.

U akciji je sudjelovalo tridesetak učenika i  uglavnom su prikupljali PET ambalažu i ostale plastične otpatke. Prikupljeno je više od pedeset vreća otpada.

Ekološki odgoj ne bi trebao biti razvijan samo u školi, on počinje kod kuće. Koliko god htjeli odgojiti ekološki osviještenog pojedinca ako sami doma ne živite ekološki, sve je uzaludno. Zbog toga stariji trebaju biti primjer mladima u čuvanju životne sredine.

Nadamo se da će akcija učenika biti primjer mnogima u Rami kako trebaju podići ekološku svijest na veću razinu jer smeće koje bacaju oko našeg prelijepog jezera izravno utječe na zdravlje svih nas.

Zahvaljujemo Općini Prozor-Rama i SRD „Rama“ na darovanim sokovima, sendvičima i slatkišima.

Nikica Beljo

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar