Franjevački fond organizira u Beču koncert za BiH

Franjevački fond organizira u Beču koncert za BiH

Dobrotvorna udruga "Franz Hilf!" pozvala je na već tradicionalni humanitarni koncert u franjevačkoj crkvi u Beču. Glazbenici Concentus musicusa, mezzosopranistica Bernarda Fink i glumac gradskog kazališta Peter Matić nastupit će 19. ožujka u franjevačkoj crkvi za najugroženije u Bosni i Hercegovini. Prikupljena sredstva s te kulturne večeri bit će darovana trima javnim kuhinjama na području Sarajeva. Pokrovitelj je, među ostalima, i visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko, javlja KTA.
Iako se očekivalo poboljšanje gospodarskog stanja od neovisnosti države 1992. godine, situacija se dodatno pogoršala zbog dviju poplava, stoji u pozivu franjevačkog fonda. Za mnoge ljude pučke kuhinje jedini su način da prežive. "Bez pomoći iz inozemstva pučke kuhinje ne mogu opstati, pa je udruga 'Franz Hilf!' odlučila pomoći sa 71.000 eura".

Na dobrotvornom koncertu izvest će se vjerojatno najvažniji ciklus pjesama Antonina Dvoraka "Biblijski pjesme", s odabranim stihovima Davidovih psalama. Izvodi ih komorna pjevačica i supruga Valentina Inzka, uz potporu članova bečkog ansambla Concentus musicus. Biblijske pjesme pjevat će se na češkom, a njemački prijevod čitat će Peter Matić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar