Gasi se NK “Iskra”, Općina Bugojno ne daje novac za financiranje Iskre

Gasi se NK “Iskra”, Općina Bugojno ne daje novac za financiranje Iskre

Drugi dio sezone 2. Lige FBiH Zapad 1 počinje danas 27.03.2021. godine.  U njoj se natječe bugojanski brend NK Iskra Bugojno, javlja Bugojno-danas. Ovaj put iz uprave NK “Iskra” su glasni i jasni: “Ne želimo privatnim novcem više financirati “Iskru” jer je Općina dužna financirati Iskru prema grantovima koji su usvojeni.”

Glavni krivac za gašenje seniorskog tima je prvi čovjek Bugojna Hasan Ajkunić koji se oglušuje na zahtjeve uprave NK “Iskra” da poštuje grantove i prebaci novac sa općinskog budžeta NK Iskri koji je sljeduje. Tranše i grantove isplaćuje upravo Ajkunić kao prvi čovjek Općine i nitko nije nadležan osim njega da potpiše odluku o isplaćivanju sredstava sa budžeta Općine.

Kontaktirali smo još uvijek aktualnog predsjednika NK Iskra Davora Ivoš koji nije krio razočarenje i ljutnju na Općinu i njene strukture jer ne poštuju grantove koji se ne uplaćuju Iskri za normalno funkcioniranje

Zbog neisplaćenih obaveza i grantova od prošle godine uprava NK Iskra odlučila da će pustiti Iskru da ispadne iz lige. Ja kao generalni sponzor nisam spreman financirati seniorski tim iz razloga što općina ne poštuje svoje grantove. Od Općine nismo dobili nijednu marku iz tog razloga smo prestali sa financiranjem seniorskog tima. Mi kao generalni sponzor nismo zbog svoje odgovornosti prema djeci, koji su članovi NK Iskra, nismo prekinuli financiranje omladinske lige te smo spremni to financirati klub do kraja sezone. Zatim ću ja kao generalni sponzor donijeti odluku o tome hoću li financirati dalje omladinsku ligu, iako sam za izgradnju stadiona uložio ogroman novac. U slučaju da u skorijem roku ne dođe do dogovora između Općine i mene, bit ću prisiljen da pravno i ispred Iskre i ispred sebe tražim rješenja na sudu. Kao čovjek, svoju odgovornost prema djeci nisam htio dovesti u pitanje, financirat ću ligu do kraja jer nema dogovora sa Općinom“, izjavio je za portal Bugojno Danas, predsjednik NK “Iskra” Davor Ivoš.

Seniori NK “Iskra” će ispasti u najniži rang, županijsku ligu, ukoliko se ne pojave na terenu dvije sljedeće utakmice

U subotu 27.03.2021. su Bugojanci trebali igrati utakmicu u Vitezu protiv ekipe FK Vitez, što se neće dogoditi  jer nije izvršena prozivka i momci nisu održali nijedan trening. A nakon sutrašnjeg kola, ukoliko se nogometaši Iskre ne pojave na utakmici na Jakliću 03.04.2021. u 16 sati protiv ekipe NK Vlašić, i službeno će značiti da seniorski tim NK Iskra više ne postoji i da bugojanski brand ispada u najniži rang natjecanja a to je Županijska liga.

Stanje na tabeli trenutno nije baš dobro te se Iskra nalazi na nezavidnom sedmom mjestu od ukupno 9 mjesta.

Postoji li mogućnost da se izbjegne propast “Iskre”, naravno da postoji. Adresa je načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić koji može spasiti Iskru od ispadanja tako što će prebaciti novčane tranše koje Iskru sljeduju prije 03.04.2021.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar