General Mijo Jelić: Hrvatima u BiH vlada Čovićeva “Soko eskadrila”

General Mijo Jelić: Hrvatima u BiH vlada Čovićeva “Soko eskadrila”

”Od svih predizbornih obećanja koja je dao, Čović je ispunio samo ona prema svojoj rodbini, svojim prijateljima i partizanskoj eskadrili iz ‘Soko grupe’, izjavio je general HVO-a i HV-a Zlatan Mijo Jelić gostujući u emisija ”Bujica” na zagrebačkoj Z1 televiziji.

Na pitanje urednika i voditelja Velimira Bujaneca kakva je to eksadrila, general Jelić je odgovorio: ”Soko grupa su Čovićeve kolege koje su prije rata radile s njim u mostarskom ‘Sokolu’. Zato kažem da danas Hrvatima u BiH vlada Čovićeva partizanska ‘Soko eskadrila’.” Prvi put javno general Jelić je oštro kritizirao hrvatskog člana Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a Dragana Čovića. ”Nije kriva samo bošnjačka i srpska politika ili politika međunarodne zajednice za katastrofalan položaj Hrvata u BiH kriva je i neravnopravnost unutar našega nacionalnoga korpusa,” kazao je Jelić.

Kao posebno negativan primjer kadroviranja u HDZ-u BiH, general Mijo Jelić naveo je Miju Krešića, zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH za kojeg je kazao je da je za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj bio u JNA, a u BiH na strani Armije BiH.

No, gostujući u ”Bujici”, nije se samo na tome zaustavio te je prozvao još neke visoke dužnosnike HDZ-a BiH. ”Josip Grubeša, ministar pravosuđa BiH iz redova HDZ-a BiH je profesor latinskog jezika, a Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta FBiH – je socijalna radnica. Denis Lasić je ministar prometa i komunikacija FBiH, a profesor je matematike. Unutar hrvatskog nacionalnog korpusa stvorila se tolika neravnopravnosti i negativna selekcija da Hrvatima u BiH upravljaju nestručni i nečasni ljudi”, ispričao je general Zlatan Mijo Jelić.

U emisiji je još prozvao i Vjekoslava Bevandu, Ljerku Miličević, Iliju Đolu, Miljanu Glamuzinu i Vilima Primorca.

Više pogledajte u snimci cijele emisije:

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing