Generali govorili o načinu na koji se vode sudski procesi protiv pripadnika HVO-a u BiH

Generali govorili o načinu na koji se vode sudski procesi protiv pripadnika HVO-a u BiH

Generali Mijo Jelić i Željko Šiljeg u Splitu su govorili na javnoj tribini o sudskim procesima protiv pripadnika HVO-a u BiH
Organizator tribine je Koordinacija udruga borbenih postrojbi iz Domovinskog rata grada Splita i Hrvatska udruga Benedikt.
Tribina je održana u četvrtak, 19. siječnja), u 18 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, pod nazivom “Način na koji se vode sudski procesi protiv pripadnika HVO-a u BiH“.

Već se dulje vremena govori o tim sudskim procesima u BiH koji svojim procesom govore o odnosu spram Hrvata BiH. Zanimljivo je da su na čelu Federalnog i državnog ministarstva pravosuđa baš Hrvati. Također je postao zanimljiv odnos generala HVO-a spram predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića. Podsjetimo da se Čović u zadnje vrijeme ne oglašava o stanju u BiH i ostao je nijem na hapšenja u Posavini te na progon generala HVO-a.

Ovdje možete pogledati i popularnu emisiju Bujica koja donosi prilog sa tribine i u kojoj je gostovao Bosiljko Mišetić i govorio uprvo o ovom problemu. Telefonski je gostovao i Ljubo Ćesić Rojs koji je na svoj način iznio dosta informacija o odgovornima za hapšenja i progone pripadnika HVO-a. U svojoj izjavi jasno je istakao da su najodgovorniji hrvatski političari u BiH, ali i narod koji bira takve političar. Svakako pogledajte tu emisiju koju donosimo ovdje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar