• Probudio se iz kome da obitelji kaže da ih voli, a zatim je umro
  • Probudio se iz kome da obitelji kaže da ih voli, a zatim je umro
  • Probudio se iz kome da obitelji kaže da ih voli, a zatim je umro

Probudio se iz kome da obitelji kaže da ih voli, a zatim je umro

Jay (17) je stavljen u induciranu komu 20. prosinca nakon što se godinu dana borio s rijetkim i agresivnim oblikom raka. Probudio se pred Božić, rekao obitelji da ih voli i zauvijek zaklopio oči…
Mladić (17) koji je obolio od karcinoma se probudio iz kome pred Božić, na veliku radost njegovih roditelja, da bi ponovno utonuo u san iz kojeg se nikad više nije probudio…

Posljednje riječi ovog sedamnaestogodišnjaka su bile: “Sretan Božić, volim vas sve puno”, prenosi Mirror.

Jay Oxley je stavljen u induciranu komu 11. prosinca nakon što se godinu dana borio s rijetkim i agresivnim oblikom raka (Lymphoblastic lymphoma).
Nakon što su mu dijagnosticirali zloćudni tumor prošlog siječnja, transplatirana mu je koštana srž u srpnju te je podvrgnut agresivnoj kemoterapiji.

Činilo se kao da terapija djeluje, a onda je jednog dana ponovo završio u bolnici zbog bubrežnog kamence. Pretragama mu je otkriven virus u plućima. Ustanovili su nove komplikacije uzrokovane transplatacijom. Jay je stavljen u induciranu komu 11. prosinca. Probudili su ga 20. prosinca, a njegova obitelj – majka Claire, otac Ben, sestre Ela i brat Harvey su bili uzbuđeni što će provesti Božić s njim.
U samo nekoliko sati stanje mu se naglo pogoršalo i stavljen je ponovo u komu. Nažalost, nije se nikad probudio i ustanovljena mu je klinička smrt devetog siječnja.
– Od dana kad smo otkrili da ima rak, borio se jače nego itko. Niti jedna osoba to ne bi trebala proživljavati u životu. Mi smo jako ponosni jer je imao srce lava i nikad nije odustajao. Bio je mali sanjar i to smo jako voljeli na njemu. Nedostajat će nam njegov smijeh, njegovo nadureno lice ujutro i naše bedaste šale. Imamo prazninu u srcu koju više nitko neće moći popuniti… – rekla je majka.

Claire i Ben su skupljali novac kako bi mu kupili Quad vozilo kad se oporavi jer mu je to bila velika želja. Odlučili su taj novac donirati u humanitarne svrhe.
izvor: 24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar