GIGANTSKI POSJED: Rade Bošnjak uz apartmane u Zagrebu ima viletinu i ogromno imanje na Blidinju

GIGANTSKI POSJED: Rade Bošnjak uz apartmane u Zagrebu ima viletinu i ogromno imanje na Blidinju

Osim kraljevskih apartmana u Ulici kralja Držislava u Zagrebu, stanova u Mostaru i skupocjenog Touarega, dojučerašnji ravnatelj ZZO-a ima velebno zdanje na Blidinju. Dok su nove vikendice na Blidinju mahom do 50-tak kvadrata, s oštrim krovovima radi snijega, Bošnjak se na Blidinju lijepo skućio, sagradivši u rodnom kraju kućetinu.

Ista se nalazi na lokalitetu Adžina draga, koja pripada Općini Jablanica, katastarskoj općini Risovac, koji se u životopisu Bošnjaka navodi kao njegovo rodno mjesto

Velebno zdanje i imanje vodi se kao livada četvrte i šeste klase, a u katastru je zavedena samo mala pomoćna zgrada, što bi značilo da je kuća bez dozvola.

Sama vikendica nalazi se na desetak minuta vožnje od popularnih skijališta i restorana, a čini se da više od stambenog objekta više vrijede kamene podzide, te ogromna prostorija ispred kuće koja je ukopana ispod zemlje.

Kuća također ima podrumske prostorije, te dva kata i jedna je od najvećih u okruženju, premda u neposrednoj blizini nema kuća.

Sudeći po satelitskim snimkama kuća nije građena novih godina, no plac se sve više širi, uređuje, podziđuje kamenom obloženim zidovima, a čini se da se prostire na desetak duluma

Bespravna gradnja na Blidinju posebna je priča i tema, a ovdje stranačko, tajkunski, kriminalni lobi godinama gradi bez ikakva pokrića, ne strahujući za građenje bez dozvola.

Bošnjak posebno ne brine kao istaknuti višegodišnji dužnosnik HDZ-a BiH, gdje je godinama i na čelu Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH, a s čije je liste izabran za zastupnika u Sabor RH (2008./2011.)

Obnašao je dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru u 6. sazivu od 11. siječnja 2008. do 22. prosinca 2011. godine. Imovinske kartice je podnosio 2011. i 2012., no one nisu dostupne na službenim stranicama, te nije moguće usporediti što je imao prije deset godina, a što ima danas.

Koje sve nekretnine ima na sebi i na članovima obitelji nitko pouzdano ne zna, no izvjesno je da se radi o vrijednosti koju običan čovjek ne bi zaradio za pet prosječnih – poštenih života

Zavod kako smo i pisali treba dobiti HDZ-ovo odličje za nepotizam, budući da je ovdje uhljebljivanje jako izraženo. I nakon našeg članka o uhljebljivanju, savjetnik je uspio ugurati još i nevjestu od svoje v. d. ravnateljice.

Kupovina kata trošne kuće u Prozoru koju je ZZO kupio od člana HDZ Bogodol za +250 tisuća maraka zasebna je romantična priča iz Zavoda koja je po našoj prijavi predmet u Tužiteljstvu HNŽ-a, no vrh je svakako priča o Petom katu Vitalisa. Tamo je ravnatelj gradio paralelni IZIS, da bi ga kao gotov proizvod prodao sam sebi, odnosno Zavodu, prekršivši tako niz zakona.

Podsjetimo, Rade Bošnjak nedavno je naprasno podnio ostavku na mjestu ZZO-a, da bi potom Vlada HNŽ tamo imenovala njegovu prvu suradnicu v. d. ravnateljicu Anu Vidačak

Na natječaj za ravnatelja ZZO-a prijavila su se četiri kandidata, među njima i Bošnjakova v. d. ravnateljica, još dvije zaposlenice Zavoda Stana Burić i Marija Buhač, te zaposlenik federalnog ministarstva Vedran Marčinko.

Nije na odmet navesti da ravnatelj koji ima tri osobe u uredu za odnose s javnošću, plus eksterno angažiranog sveučilišnog profesora nije odgovorio ni na jedan naš upit. Ranije smo pitali o Petom katu, a najnoviji upit se odnosi na imovinu ravnatelja/savjetnika u zemlji i inozemstvu.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing