Glasnović u Saboru RH o “paradajz” državi

Glasnović u Saboru RH o “paradajz” državi

Treba se brinuti o kulturi, no, ni burek ni tepisi ni gange ni gusle neće spasiti Bosnu i Hercegovinu, ako država nije funkcionalna, poručio je Glasnović.

Saborski zastupnik Željko Glasnović (NHR) upozorio je u četvrtak kako je mostarski Aluminij pred gašenjem i kako bi bez posla moglo ostati oko 900 radnika.  Ako se zaustavi proizvodnja, što će biti s 900 radnika?, pitao je zastupnik u saborskom vremenu rezerviranom za slobodne teme napominjući da u tvrtki 12 posto dionica drži Hrvatska, prenosi Hina.

Može se naći novi vlasnik, vremena nema, rekao je te podsjetio kako je šibenski TLM, koji ovisi o Aluminiju, uspješno riješio stečaj, ima novog vlasnika, a spašeno je gotovo 500 radnih mjesta.  “Aluminij je ogledalo države koja ne funkcionira, to je paradajz republika”, ustvrdio je Glasnović nabrajajući brojne izazove s kojima se susreće BiH.  Tamo funkcionira samo potrošnja, 50 posto BDP-a troši se na državni aparat, Bosna i Hercegovina ima najgore poslovno okruženje u ovom dijelu Europe, tamo su heroji privatnici koji mogu raditi u tom poslovnom okruženju, ustvrdio je.

Izlaz vidi u ubrzavanju europskih integracija, članstvu Bosne i Hercegovine u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, otvaranju radnih mjesta. Čemu ulaganje u infrastrukturne projekte ako ljudi nemaju posla, svi će otići, upozorio je. Treba se brinuti o kulturi, no, ni burek ni tepisi ni gange ni gusle neće spasiti Bosnu i Hercegovinu, ako država nije funkcionalna, poručio je Glasnović.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing