Organizirana Talk Tools procjena za korisnike Udruge “Djeca nade”

Organizirana Talk Tools procjena za korisnike Udruge “Djeca nade”

Udruga građana roditelja djece s posebnim potrebama „Djeca nade“ Prozor-Rama je u suradnji s Udrugom Down sindrom Mostar i njihovim predsjednikom Igorom Ledićem organizirala logopedsku procjenu za šestero svojih korisnika s nerazvijenim govorom. Riječ je o Talk Tools procjeni koju su u prostorijama Down udruge u Mostaru vodile logopedice zadarske poliklinike Feralić , mr.sc. Tamara Ciciliani i Talk Tools terapeut Lea Dukić.

Iako je Talk Tools terapija u BiH još uvijek nepoznanica, sretni smo da smo uspjeli uspostaviti kontakt s ovim vrsnim logopedicama, koje su prve u Hrvatskoj započele primjenu Talk Tools terapije kao nadopune klasičnog logopedskog pristupa, kaže Ana Džalto, predsjednica Udruge „Djeca nade“, te dodaje da obukom roditelja za provođenje svakodnevnih vježbi pokušavaju slijediti trendove u edukaciji i terapijama za svoje korisnike.

Ovom prilikom želimo zahvaliti Općini Prozor-Rama i načelniku dr. Jozi Ivančeviću, koji su financijski podržali ovaj projekt čija je vrijednost 6.000 KN i Crvenom križu Prozor-Rama koji je, kao i uvijek do sada, osigurao besplatan prijevoz.

Također, želim zahvaliti i slavljenicima mature 1973/74. OŠ Ripci na donaciji od 1.000 eura, kao i poduzeću Tioil na donaciji od 5.000 KM.

Svima od srca hvala u ime svih naših korisnika, ove donacije nam puno znače i svakako će doprinijeti unapređenju budućeg rada naše udruge, kaže Ana.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar