Gol s najveće daljine: Begović u Guinnessovoj knjizi rekorda

Gol s najveće daljine: Begović u Guinnessovoj knjizi rekorda

Golman nogometne reprezentacije BiH i engleskog Stokea Asmir Begović pridružio se Usainu Boltu, Cristianu Ronaldu, Rogeru Federeru, Floydu Mayweatheru Jr, Lewisu Hamiltonu i drugima koji su uvršteni u jubilarno 60. izdanje Guinnessove knjige rekorda, koja će se u prodaji u svijetu naći od 11. rujna.

Begović u knjigu rekorda ulazi kao čovjek koji je postigao gol s najveće daljine u nogometu. Bh. reprezentativac mrežu Southamptona je pogodio s udaljenosti od 91,9 metara.

''Sjajan je osjećaj naći se u ovakvoj knjizi i kao golman se stvarno tome nisam nadao, pogotovo ne za ovakav rekord, ali rado ću uživati u njemu. Zaista jako cijenim ovu nagradu, i certifikat će dobiti posebno mjesto na zidu. Hvala svima u Guinness World Records što su mi dodijelili ovu sjajnu nagradu'', izjavio je Begović.

Osim Begovića, u ovogodišnjem izdanju Guinnessove knjige rekorda našlo se nekoliko velikih sportskih zvijezda.

 
Roger Federer, trenutno osmi čovjek na Forbesovoj listi najutjecajnijih ljudi, rekorder je u nekoliko kategorija.
Cristiano Ronaldo je preskočio svog najvećeg konkurenta Lionela Messija kada su u pitanju golovi u Ligi prvaka u jednoj kalendarskoj godini. Portugalac je i izvan terena rekorder, i to kada su u pitanju follewersi na Twitteru, kojih ima više od 25 milijuna.

Floyd Mayweather Jr. i Saul Alvarez su u knjigu ušli nakon što su odboksali najskuplji meč u povijesti – samo za "pay for view" zaradili su nevjerojatnih 150.000.000 dolara.

Šezdeseto izdanje Guinnessove knjiga rekorda ispunjeno je nevjerojatnim činjenicama i dostignućima, a opremljeno je i novom tehnologijom koja omogućava čitatelju da rekorde oživi u 3D-u.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar